Portugalsko oslavuje rekordéra Ronalda, prekvapivý výsledok na úkor Španielska

Futbalisti Portugalska sa tešia z gólu
Futbalisti Portugalska sa tešia z gólu (Autor: TASR/AP)
TASR|5. sep 2024 o 23:33

Poliaci triumfovali gólom v nadstavenom čase.

BRATISLAVA. Futbalisti Portugalska úspešne vstúpili do nového ročníka Ligy národov. Vo štvrtkovom šlágri 1. skupiny A-divízie zvíťazili nad Chorvátskom 2:1.

Víťazný presný zásah zaznamenal v 34. minúte hviezdny útočník Cristiano Ronaldo, ktorý sa zároveň stal prvým hráčom v histórii, ktorý nastrieľal 900 gólov v kariére.

Portugalčanov poslal do vedenia v siedmej minúte Diogo Dalot, na ktorého usmernenie lopty z hranice piatich metrov nadviazal po polhodine hry 39-ročný Ronaldo.

Dalot si v závere úvodného dejstva strelil nešťastne vlastný gól, no domácich to mrzieť nemuselo a do novej edície vykročili plným bodovým ziskom.

V rovnakej skupine vstúpili úspešné hráči Poľska, ktorí najskôr premrhali v Škótsku dvojgólové vedenie.

Na góly Sebastiana Szymanského a Roberta Lewandowského z úvodného polčasu odpovedali po zmene strán Billy Gilmour a Scott McTominay. Duel rozhodol v 90.+7 minúte z pokutového kopu hosťujúci Nicola Zalewski.

Skupina č. 4 priniesla bezgólovú remízu Srbska so Španielskom. Úradujúci majstri Európy mali počas celého stretnutia jasnú územnú prevahu v percentuálnom držaní lopty (72:28), na gól však nepretavili ani jednu zo šiestich striel do priestoru brány.

Víťazný vstup majú za sebou Dáni, ktorí zdolali Švajčiarov 2:0. Výraznou mierou k tomu prispelo vylúčenie hosťujúceho Nica Elvediho z 50. minúty, to využil v 82. minúte na víťazný gól Patrick Dorgu.

"Helvéti" dokonca dohrávali až o dvoch hráčov menej, keď po druhej žltej karte zamieril pod sprchy Granit Xhaka a plný bodový zisk Dánska poistil v 90.+2 minúte Pierre-Emile Höjbjerg.

Liga národov - 1. kolo A-divízie:


1. skupina:

Portugalsko - Chorvátsko 2:1 (2:1)

Góly: 7. Dalot, 34. Ronaldo - 41. Dalot (vlastný)

Škótsko - Poľsko 2:3 (0:2)

Góly: 46. Gilmour, 76. McTominay - 8. Szymanski, 44. Lewandowski (z 11 m), 90.+7 Zalewski (z 11 m)

4. skupina:

Dánsko - Švajčiarsko 2:0 (0:0)

Góly: 82. Dorgu, 90.+2 Höjbjerg. ČK: 50. Elvedi, 87. Xhaka po 2. ŽK (obaja Švajčiarsko)

Srbsko - Španielsko 0:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Portugalsko oslavuje rekordéra Ronalda, prekvapivý výsledok na úkor Španielska