VAR okradol Real o gól. Madridčania to vzali športovo

Radosť futbalistov Realu Madrid v zápase La Ligy s Elche.
Radosť futbalistov Realu Madrid v zápase La Ligy s Elche. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. okt 2022 o 13:20

Madridský klub odpovedal federácii ústretovo: takéto chyby sa môžu stať.

BRATISLAVA. Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF) poslala klubu Real Madrid list, v ktorom sa ospravedlnila za nesprávne neuznaný gól Davida Alabu v stredajšom zápase La Ligy na trávniku Elche.

Videorozhodca (VAR) v spomenutom dueli rozhodol, že útočník Karim Benzema, ktorý Alabovi v 26. min prihral na presný zásah, stál v ofsajde. Pri meraní postavenia mimo hry však VAR chybne vzal do úvahy Benzemov lakeť.

RFEF priznala, že urobila chybu, a prisľúbila, že sa z nej poučí a v budúcnosti bude pracovať na eliminovaní podobných nedostatkov. V uvedenom zápase VAR neuznal tri zásahy hostí z Madridu.

Chyba pri góle Alabu neovplyvnila konečný výsledok, keďže „Los Blancos“ napokon zvíťazili v Elche 3:0 po góloch Federica Valverdeho, Benzemu a Marca Asensia. Domáci však za stavu 0:1 mali dve čisté gólové príležitosti, pri ktorých výborne zasiahol ukrajinský brankár Andrij Lunin.

Madridčania prijali ospravedlnenie RFEF pozitívne. „Real Madrid bol vo svojej odpovedi priateľský a povedal, že toto sú chyby, ktoré sa môžu stať. Požiadal však, aby sa takýmto chybám v budúcnosti zabránilo, pretože by to mohlo ohroziť integritu súťaže,“ tvrdí španielsky portál mapujúci dianie v klube.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»VAR okradol Real o gól. Madridčania to vzali športovo