UEFA si vybrala rizikový zápas na EURO. Odohrá sa v skupine C

Výtržnosti fanúšikov na zápase Anglicko - Maďarsko.
Výtržnosti fanúšikov na zápase Anglicko - Maďarsko. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. dec 2023 o 13:31

Fanúšikovia z Anglicka a Srbska majú za sebou dlhú históriu neprístojností a násilia.

BRATISLAVA. Kým mnohí futbaloví predstavitelia a fanúšikovia sa po sobotňajšom žrebe skupinovej časti budúcoročných majstrovstiev Európy v Nemecku sústredili na športovú stránku, bezpečnostní manažéri Európskej futbalovej únie (UEFA) i organizačného výboru okamžite zbystrili pri pohľade na zloženie C-skupiny.

V nej sa ocitli mužstvá Anglicka a Srbska, ktorých fanúšikovia nemajú práve najlepšiu povesť.

Ako referuje web denníka AS, duel medzi Angličanmi a Srbmi, ktorý sa uskutoční 16. júna v Gelsenkirchene, už teraz vyvoláva znepokojenie.

Angličania a Srbi majú za sebou dlhú históriu neprístojností a násilia, bez ohľadu na to, či podporujú svoje národné mužstvá alebo klubové farby na európskej pohárovej scéne.

Mnohí majú navyše stále v živej pamäti masovú bitku medzi anglickými a ruskými fanúšikmi v prístave v Marseille počas ME 2016 vo Francúzsku.

Organizátorov znepokojuje aj skutočnosť, že duel medzi Anglickom a Srbskom sa uskutoční až večer od 21.00 h.

„To bude znamenať, že počas dňa sa vypije veľa alkoholu, pričom neistotu zvyšuje aj fakt, že to bude prvý zápas na turnaji a tí najnebezpečnejší ultras ešte nebudú pod kontrolou,“ uvádza denník AS.

Srbsko sa predstaví na európskom šampionáte po 24 rokoch. Naposledy na tomto turnaji účinkovalo v roku 2000, vtedy ešte pod menom Juhoslávia.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»UEFA si vybrala rizikový zápas na EURO. Odohrá sa v skupine C