Mal byť veľkou trénerskou nádejou. V klube však nevydržal ani rok

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: Ivan Mriška)
TASR|14. okt 2021 o 08:50 (aktualizované 14. okt 2021 o 10:15)

S priemerným klubom získal titul v Copa Sudamericana.

SAO PAULO. Brazílsky futbalový klub FC Sao Paulo prepustil Hernána Crespa z postu hlavného trénera po sérii zlých výsledkov. Štyridsaťšesťročný bývalý argentínsky reprezentant pritom prišiel na lavičku len vo februári tohto roka.

Crespovým nástupcom sa stal bývalý brankár klubu Rogerio Ceni.

"Rozhodnutie sa zrodilo po vzájomnej dohode po rozhovoroch trénera s radou riaditeľov," citovala agentúra AFP z oficiálneho stanoviska trojnásobného šampióna Pohára osloboditeľov.

Crespovi nepomohol ani zisk trofeje

Crespo prišiel do Sao Paula ovenčený triumfom v Copa Sudamericana s priemerným argentínskym klubom Defensa y Justicia. V máji s mužstvom získal titul v štátnych majstrovstvách a Sao Paulo tak po deviatich rokoch opäť slávilo nejakú trofej.

Všetko bolo pozitívne, no neskôr tím vypadol vo štvrťfinále Copa Libertadores, prišli priemerné výsledky v lige a to napokon stálo hlavu bývalého 46-násobného reprezentanta Argentíny (35 gólov).

V tabuľke je Sao Paulo len na 13. mieste, päť uplynulých duelov remizovalo a po 25 kolách je len tri body od zóny zostupu. Do konca ligy zostáva štrnásť súbojov.

Ceni vlani získal titul s Flamengom

Vedenie klubu len niekoľko hodín po odvolaní bývalého hráča Lazia Rím, AC Miláno, Interu Miláno, Parmy či Chelsea Londýn oznámilo aj meno jeho nástupcu.

Stal sa ním bývalý brankár Sao Paula Ceni, ktorý v jeho drese odohral vyše 1000 zápasov. Štyridsaťosemročný Ceni už na poste trénera Sao Paula pôsobil v roku 2017. V minulej sezóne získal majstrovský titul s Flamengom.

"Potrebovali sme urobiť rýchle rozhodnutie. A Ceni bol tou správnou voľbou. Netrvalo ani 15 minút zabezpečiť jeho návrat domov," vyjadril sa prezident klubu Julio Casares.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mal byť veľkou trénerskou nádejou. V klube však nevydržal ani rok