Požiadal o odchod. O holandského stredopoliara sa zaujímajú kluby z Anglicka

Teun Koopmeiners.
Teun Koopmeiners. (Autor: TASR/LaPresse via AP)
SITA|21. mar 2024 o 15:48

Holanďan je v aktuálnej sezóne talianskej Serie A najlepším strelcom medzi stredopoliarmi.

BRATISLAVA. Holandský futbalista Teun Koopmeiners svojho zamestnávateľa, ktorý je taliansky klub Atalanta Bergamo, požiadal o odchod počas najbližšieho letného prestupového obdobia.

"Povedal som, že v lete chcem zmeniť prostredie. Už v minulej sezóne som mal záujem odísť do Neapola, ale kluby sa nedohodli na podmienkach transferu.

S priateľkou milujeme Taliansko, ale pre niektoré kluby z Premier League by sme zniesli aj dážď," naznačil 26-ročný stredopoliar svoje ambície v rozhovore pre holandský web telegraaf.nl.

Doplnil tiež: "Klamal by som, ak by som povedal, že nevnímam záujem Juventusu Turín a viacerých klubov z Anglicka."

Taliansky špecializovaný web Football Italia spomenul, že avizovanými anglickými klubmi sú Tottenham Hotspur, Manchester United a FC Liverpool. Médiá v Taliansku pred časom informovali aj o záujme oboch milánskych gigantov.

Holanďan je v aktuálnej sezóne talianskej Serie A najlepším strelcom medzi stredopoliarmi. V 25 dueloch zaznamenal 10 presných zásahov, vrátane dvoch do siete Juventusu Turín pri marcovej remíze 2:2 na turínskom štadióne.

Koopmeiners má dokonca na konte o jeden gól viac ako Turek Hakan Calhanoglu z milánskeho Interu, ktorý prežíva najlepšiu sezónu vo svojej kariére.

Viaceré zdroje uvádzajú, že Atalanta bude pri rokovaniach o prestupe požadovať od záujemcov minimálne 60 miliónov eur.

Dvadsaťnásobný holandský reprezentant prišiel do lombardského klubu v lete 2021 z holandského tímu AZ Alkmaar za 14 miliónov eur.

Atalanta by týmto prestupom opäť raz potvrdila, že je schopná unikátnym spôsobom zhodnocovať hráčov.

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Požiadal o odchod. O holandského stredopoliara sa zaujímajú kluby z Anglicka