Kucku motivuje Serie A, bremeno zodpovednosti mu neprekáža

Juraj Kucka.
Juraj Kucka. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. jan 2019 o 16:54

Juraj Kucka má 31 rokov a bude patriť medzi najskúsenejších hráčov

PARMA. Slovenský futbalista Juraj Kucka v utorok spečatil prestup do talianskeho prvoligového klubu Parma Calcio.

S nováčikom Serie A sa dohodol na zmluve do 30. júna 2022, pred podpisom absolvoval lekárske testy. Trabzonspor inkasoval odstupné päť miliónov eur.

Klub na svojej oficiálnej stránke informoval, že Kucku predstaví fanúšikom v stredu.

"Som rád, že som tu. Predstavitelia Parmy ma presvedčili v každom ohľade. Verím, že v Taliansku začnem lepšie, ako keď som tu pred rokom a pol skončil. Chcem dávať viac gólov, pretože čím som starší, tým ich strieľam menej," citoval ho ešte pred podpisom zmluvy portál football-italia.net.

Slovenský reprezentačný stredopoliar pôsobil v talianskej lige už v rokoch 2011 - 2017, keď obliekal dresy FC Janov a AC Miláno.

Aktuálne má Kucka 31 rokov a bude patriť medzi najskúsenejších hráčov klubu z Parmy.

"Som rád, že budem hrať za žlto-modrých. Som motivovaný. Nemôžem sa dočkať prvého zápasu. Teším sa aj na to, že uvidím priateľov z Milána a Janova. Zodpovednosť mi nerobí problém. Môj vek a skúsenosti pre mňa nie sú bremeno. Naopak, môže to byť moja výhoda," cituje Kucku portál mediagol.it.

"Juventus je jasne najlepší tím v súťaži, ale nie je nemožné ich zdolať. Keď som hral za AC Miláno pred dvoma rokmi, podarilo sa nám to," dodal účastník MS 2010 i ME 2016.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Kucku motivuje Serie A, bremeno zodpovednosti mu neprekáža