Djurič bol vyplašený, rozplakal sa. Trnava dúfala v bod, no zlepšený výkon nestačil

Erik Daniel a Benjamin Nygren bojujú o loptu počas zápasu 3. kola H-skupiny Európskej konferenčnej ligy (EKL) FC Spartak  Trnava - FC Nordsjaelland.
Erik Daniel a Benjamin Nygren bojujú o loptu počas zápasu 3. kola H-skupiny Európskej konferenčnej ligy (EKL) FC Spartak Trnava - FC Nordsjaelland. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd, Matej Hank|27. okt 2023 o 00:40

Trnava skórovala len z ofsajdu.

TRNAVA. Spartak Trnava je v Európskej konferenčnej lige naďalej bez bodu. V treťom kole podľahol dánskemu Nordsjaellandu 0:2.

V porovnaní so súbojom proti Fenerbahce to bol menej elektrizujúci večer. Štadión Antona Malatinského nebol vypredaný a 12 500 divákov tentoraz nezažilo ani gólovú eufóriu.

Najbližšie k nej boli pri žrdi Michala Ďuriša v prvom polčase a po strele Martina Šuleka v druhom, ktorá síce skončila v sieti, ale hráč Trnavy bol v postavení mimo hry.

Dáni kontrolovali hru

Nordsjaelland žrebovali zo štvrtého koša, no tréner Trnavy Michal Gašparík sa pred zápasom vyjadril, že ho považuje za systémovo najsilnejší tím skupiny.

Dánsky tím má po troch kolách na konte šesť bodov, po úvodnej prehre s Fenerbahce Istanbul deklasoval doma Ludogorec 7:1 a zvíťazil aj v Trnave.

„Máme silný tím, ale aj my sme odohrali ťažké zápasy. Vážim si slová domáceho trénera, ale pre nás je dôležité, aby sme vyhrávali, získavali body a postúpili zo skupiny,“ povedal dánsky tréner Hoff Thorup.

Stretnutie zhodnotil stručne: „My sme dali dva góly a domáci ani jeden. Kontrolovali sme hru a našli sme prázdne priestory. Celkovo som spokojný s naším výkonom.“

Hra Trnavy Dánov neprekvapila. „Hrali približne tak, ako sme očakávali. Je to fyzický tím, ale pôsobili nám nejaké problémy krížnymi prihrávkami, na začiatku prvého polčasu a potom aj v určitom úseku v druhom polčase. Boli sme však lepším tímom,“ skonštatoval kouč Nordsjaellandu.

Vyzdvihol aj atmosféru v City Aréne. „Hrali sme na krásnom štadióne, na dobrom trávniku a atmosféra bola skvelá,“ vravel Hoff Thorup.

Škoda tej žrde

Keď Trnava prehrala doma s Fenerbahce, tréner Gašparík bol napriek prehre spokojný.

VIDEO: Michal Gašparík po zápase s Nordsjaellandom

Tentoraz nemal úsmev na tvári, ale hru svojho mužstva vyzdvihol. „Bol to zatiaľ náš najlepší výkon v Konferenčnej lige. Mali sme dobrý štart, hrali sme v dobrej intenzite. Dostávali sme sa do brejkových situácií. Škoda tej žrde, že sme nešli do vedenia,“ uviedol tréner Spartaka.

„Vystrelil som, dostal som dobrú prihrávku. Obranca sa tam ešte hodil do šmýkačky. Škoda, keby to šlo pár centimetrov na bránu, viedli by sme a vyzeralo by to inak,“ opísal situáciu Michal Ďuriš.

Gól mohol dať v druhom polčase aj Martin Šulek, no bol v ofsajde. „Pri neuznanom góle som mal hlavne tieniť brankárovi, šťastne sa tam lopta ku mne odrazila a ja som ju len doklepol. Nevedel som, že je to ofsajd. Od prvého zápasu sa zlepšujeme, ako postupne naberáme skúsenosti. Aj si vieme vytvoriť šance, bohužiaľ, nepremieňame ich,“ povzdychol si Šulek, ktorý išiel na ihrisko ako striedajúci hráč za Andreja Djuriča.

Hrozivé zranenie

Práve zranenie Djuriča bolo pre Spartak mimoriadne smolným momentom.

Kým ho ošetrovali mimo ihriska, Trnava sa dostala pod tlak a následne z rohu inkasovala. Televízny expert Marián Zeman vyčítal trnavskej lavičke, že nereagovala dosť pružne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Djurič bol vyplašený, rozplakal sa. Trnava dúfala v bod, no zlepšený výkon nestačil