V Barcelone sa lúčila legenda. Klub opúšťa, keď je na čele La Ligy

Španielsky futbalový obranca Gerard Pique ukončil kariéru.
Španielsky futbalový obranca Gerard Pique ukončil kariéru. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. nov 2022 o 19:30 (aktualizované 5. nov 2022 o 23:20)

Vo všetkých súťažiach odohral za Barcu 615 zápasov.

MADRID. Španielsky futbalový obranca Gerard Pique sa v sobotu definitívne rozlúčil s kariérou. Vo svojom poslednom zápase sa tešil z výhry, keď s kapitánskou páskou doviedol Barcelonu k triumfu nad Almeriou 2:0.

Je symbolické, že klub opustil vo chvíli, keď je na čele tabuľky. Druhý Real Madrid však stráca len dva body a má k dobru pondelkový duel vo Vallecane.

Tridsaťpäťročný Pique nastúpil na Camp Nou v základnej zostave a hral do 85. minúty, z trávnika ho vyprevadil bujarý potlesk. O góly domácich sa postarali v druhom polčase Ousmane Dembele a Frenkie de Jong.

Pique odohral za Barcelonu 615 zápasov, strelil 53 gólov a pridal 15 asistencií. Do klubu prišiel ako desaťročný. V roku 2004 odišiel do Manchestru United, s ktorým vyhral ako hráč z lavičky Premier League i Ligu majstrov.

O štyri roky sa vrátil do svojho rodného mesta a odvtedy patril k základným pilierom mužstva. Získal s ním osem ligových titulom, sedemkrát vyhral Kráľovský pohár, trikrát Ligu majstrov, Superpohár i MS klubov a ďalšie trofeje.

Gerard Pique.
Gerard Pique. (Autor: TASR/AP)

Veľké víťazstvá dosiahol aj v národnom drese, na MS v JAR v roku 2010 nechýbal ani v jednom stretnutí na ceste za premiérovým titulom Španielska v histórii a o dva roky sa tešil zo zlata aj na EURO.

S reprezentačnou kariérou sa rozlúčil v roku 2018, za Španielsko nastúpil na 102 zápasov a strelil päť gólov. Desať duelov odohral aj za Katalánsko.

Okrem Barcelony sa v sobotu tešila z víťazstva napríklad aj Osasuna, ktorá vyhrala na pôde Celty Vigo 2:1. Hostia zaznamenali druhý triumf za sebou a posunuli sa na piate miesto so ziskom 23 bodov.

La Liga - 13. kolo:


FC Barcelona - UD Almería 2:0 (0:0)

Góly: 48. Dembele, 62. de Jong

Real Valladolid - Elche CF 2:1 (1:0)

Góly: 41. Sanchez, 47. Mesa - 64. Josan

Getafe CF - Cadiz CF 0:0

ČK: 90.+6 Alvárez, 90.+7 Portu po druhej ŽK - 90.+10 Hernández

Celta Vigo - CA Osasuna 1:2 (1:2)

Góly: 19. Aspas – 8. a 28. Avila

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»V Barcelone sa lúčila legenda. Klub opúšťa, keď je na čele La Ligy