Busquets prekonal rekord Iniestu. Katalánci si po výhre upevnili druhé miesto

Barcelonský stredopoliar Sergio Busquets v zápase proti Granade.
Barcelonský stredopoliar Sergio Busquets v zápase proti Granade. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. apr 2022 o 11:59

O víťazstve na hrisku San Sebastianu rozhodol Pierre-Emerick Aubameyang.

BARCELONA. Po dvoch prehrách prišla opäť výhra v podaní futbalistov španielskeho klubu FC Barcelona. Tí vo štvrtkovom dueli 33. kola španielskej La Ligy na pôde Realu Sociedad San Sebastián zvíťazili 1:0.

Katalánci si víťazstvom upevnili druhú priečku a priblížili sa k postupu do Ligy majstrov. Na lídrov z Realu Madrid strácajú priepastných 15 bodov, odohrali však o zápas menej a matematicky ešte môžu tohto súpera predstihnúť.

Zverenci trénera Xaviho Hernándeza v ostatných dvoch súťažných dueloch utrpeli dve prehry na domácom štadióne Camp Nou.

Najprv uplynulý štvrtok vo štvrťfinálovej odvete Európskej ligy nestačili na Eintracht Frankfurt (2:3) a v pondelok zasa nečakane podľahli 0:1 o záchranu bojujúcemu Cádizu.

V baskickom San Sebastiáne, kde sa Barcelone v nedávnych rokoch nezvyklo dariť, však zabrali naplno.

"Sme spokojní s tromi bodmi, ale ja nie som spokojný s tým, ako sme hrali, najmä v druhom polčase. Približne od 28. min sme sa nevedeli na dlhšie udržať pri lopte na súperovej polovici.

Pre mňa sú to kľúčové tri body, o to viac, že sme ich získali v zápase proti priamemu konkurentovi v boji o Ligu Majstrov," vyhlásil kouč Xavi pre klubovú televíziu.

O jediný presný zásah sa postaral Gabončan v drese hostí Pierre-Emerick Aubameyang. Rodák z francúzskeho Lavalu skóroval deviatykrát v jedenástom ligovom zápase od februárového príchodu z londýnskeho Arsenalu.

Aubameyang skóroval z jedinej strely Kataláncov do priestoru bránky počas celého priebehu stretnutia.

"Nebol to jednoduchý zápas, všetci sme trpeli, pretože Real Sociedad dnes hral veľmi dobre. Toto je vydreté víťazstvo, ale padlo veľmi vhod.

Vyhrali sme a myslím si, že to bolo veľmi dôležité po dvoch zápasoch, ktoré boli pre nás komplikované," zakončil strelec jediného gólu zápasu Aubameyang.

Do klubovej histórie Barcelony sa v zápase zapísal 33-ročný kapitán Sergio Busquets.

V barcelonskom drese absolvoval 675. súťažný duel a zosadil z tretieho miesta svojho bývalého spoluhráča Andrésa Iniestu. Pred ním už sú iba dve legendy - Argentínčan Lionel Messi (778) a súčasný tréner Xavi (767).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Busquets prekonal rekord Iniestu. Katalánci si po výhre upevnili druhé miesto