Mladí Slováci pokračujú v príprave na domáce ME, Kentoš chce zlepšenie defenzívy

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš (Autor: TASR)
SITA|8. okt 2024 o 14:51

Do nominácie sa pre zdravotné problémy nedostali Ján Murgaš ani Filip Mielke.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácia futbalistov do 21 rokov už istý čas nemusí hrávať súťažné zápasy.

Keďže Slovensko bude o necelý rok dejiskom majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie, majú zverenci trénera Jaroslava Kentoša účasť na turnaji istú. Preto ladia formu a zručnosti iba tréningami a v prípravných dueloch.

Ďalšie dve odohrajú v októbri proti rovesníkom z Grécka a Walesu, hrať sa bude v Nitre a Dunajskej Strede 11. resp. 15. októbra.

"Očakávame, že budeme hrať proti presingujúcim mužstvám, ktoré sa budú snažiť aktívne pristupovať k defenzíve. V ofenzíve majú obe družstvá určité špecifiká. Wales hrá väčšinou v zápasoch v rozostavení 3-5-2 alebo 3-4-3, Gréci skôr v rozostavení 4-3-2-1 alebo 4-3-3.

Čakajú nás teda dve rozdielne rozostavenia súperov. Koncentrovať sa však musíme na našu hru, aby sme sa zdokonaľovali v parametroch, ktoré sú pre nás dôležité,“ povedal kouč Kentoš podľa oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Hlavný kormidelník na tieto súboje nemohol nominovať s ohľadom na zdravotný stav Jána Murgaša ani Filipa Mielkeho.

"Z informácií, ktoré máme o zdravotnom stave hráčov, môžem povedať, že všetci hráči sú v poriadku a pripravení," informoval 50-ročný tréner na margo svojho súčasného kádra.

V septembri si slovenskí mladíci pripísali dve víťazstvá - v Budapešti zdolali Maďarsko 2:1 a na Cypre aj Bielorusko 6:1.

"Napriek dvom víťazstvám v septembri boli v našich výkonoch nedostatky. Na nich, samozrejme, budeme pracovať, aby sme sa v ďalších zápasoch zlepšili. V čom sme spravili v septembri progres bola ofenzíva.

Hlavne v zápase proti Maďarsku, ktoré je kvalitný súper, sme sa presadili naším vlastným štýlom hry a dokázali sme súperovi vnútiť naše prvky hry. V zápase s Bieloruskom sme strelili šesť gólov. Okrem toho, že sme si dokázali vytvárať gólové príležitosti, sme boli v tomto zápase aj efektívni,“ dodal Kentoš.

A ako sa chcú v najbližších dňoch prezentovať Slováci? "Musím povedať, že sa potrebujeme zlepšiť v defenzíve. Najmä aby sme boli precíznejší v niektorých detailoch hry.

Naši súperi budú už len lepší. Teraz hráme s Gréckom a Walesom, v novembri máme Holandsko a Portugalsko. Máme teda na čom pracovať a ja verím, že aj na tomto zraze urobíme progres," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci pokračujú v príprave na domáce ME, Kentoš chce zlepšenie defenzívy