Slováci prístupom potešili trénera. Bol to zápas predovšetkým o nás, hovorí Čerepkai

Roman Čerepkai
Roman Čerepkai (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)
SITA|11. sep 2024 o 15:11

Slovákov v kalendárnom roku 2024 preveria ešte Gréci, Walesania, Holanďania a Portugalčania.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácia futbalistov do 21 rokov má za sebou vydarený asociačný termín.

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša v septembri v dueloch vonku dosiahli dve víťazstvá, keď najprv v Budapešti zdolali domácich Maďarov 2:1 a potom si na Cypre poradili s rovesníkmi z Bieloruska 6:1.

Obe spomenuté stretnutia boli súčasťou prípravy slovenského družstva na budúcoročné domáce majstrovstvá Európy.

V utorok viedli na Bielorusmi 3:0 už po prvom polčase a po zmene strán náskok ešte zvýšili.

"Musím povedať, že chlapci k tomuto zápasu dobre pristúpili. Zápas bol z našej strany viac-menej o ofenzíve, hlavne o súčinnosti, o správnom nastavení ihriska a správnom dohrávaní pokutového územia v útočnej tretine. Sme radi, že sme si vytvorili dostatok gólových príležitostí a strelili šesť gólov.

Na druhej strane, v určitých fázach hry nám viazla súčinnosť a ostatné atribúty, o ktorých som rozprával,“ zhodnotil kouč Kentoš podľa oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Dva góly, po jednom v prvom aj druhom polčase, dosiahol útočník Roman Čerepkai. Na klubovej úrovni pôsobí v severočeskom tíme FK Teplice.

"Bol to zápas predovšetkým o nás a o tom, ako sa nám podarí vytvoriť si šance. Diktovali sme hru, držali sme loptu a až nejaké chyby, ktorými sme si náš výkon trochu degradovali, to bol z našej strany jednoznačný zápas,“ poznamenal podľa futbalsfz.sk.

V kalendárnom roku 2024 čakajú na slovenskú "dvadsaťjednotku" ešte štyri prípravné stretnutia, všetky v domácom prostredí. V októbri v Nitre a Dunajskej Strede privítajú rovesníkov z Grécka resp. Walesu, v novembri si v Žiline a Trenčíne zmerajú sily s Holanďanmi resp. Portugalčanmi.

Kontinentálny šampionát futbalistov do 21 rokov sa na Slovensku uskutoční od 11. do 28. júna 2028. Hostiť ho bude osem miest - Bratislava, Trnava, Dunajská Streda, Nitra, Trenčín, Žilina, Prešov a Košice. Okrem Slovákov majú istotu štartu na 16-člennom turnaji aj výbery Holandska, Španielska a Ukrajiny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci prístupom potešili trénera. Bol to zápas predovšetkým o nás, hovorí Čerepkai