So Slovákmi to vôbec nevyzeralo dobre. Švédom pokazil radosť dvojgólový Strelec

Lázsló Bénes (v strede), Jesper Karlström a Ondrej Duda v zápase Slovensko - Švédsko v zápase skupiny 1 C-divízie Ligy národov.
Fotogaléria (24)
Lázsló Bénes (v strede), Jesper Karlström a Ondrej Duda v zápase Slovensko - Švédsko v zápase skupiny 1 C-divízie Ligy národov. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|11. okt 2024 o 22:42 (aktualizované 11. okt 2024 o 23:30)

Futbalisti Slovenska dnes remizovali so Švédskom v zápase skupiny 1 v C-divízii Ligy národov, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Liga národov - C-divízia, skupina 1

Slovensko - Švédsko 2:2 (1:2)

Góly: 45. a 72. Strelec - 25. Ayari, 32. Sema

Rozhodcovia: Mariani - Bindoni, Tegoni (všetci Taliansko). ŽK: Vavro, Suslov, Duda, Gyömbér - Douglas, Karlström

Diváci: 15.381

Slovensko: Rodák - Pekarík (90. Gyömbér), Vavro, Škriniar, Hancko - Duda (75. Bero), Lobotka, Bénes - Suslov (90. Ďuriš) , Strelec (80. Boženík), Haraslín (90. Tupta)

Švédsko: Johansson - Douglas (62. Lindelöf), Hien, Gudmundsson - Eliasson (90.+1 Krafth), Ayari (62. Larsson), Karlström, Salétros, Sema - Gyökeres, Kulusevski

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti dnes remizovali v zápase skupiny 1 v C-divízii Ligy národov so Švédskom 2:2.

Hostia viedli na Tehelnom poli zásluhou Yasina Ayariho a Kena Semu, no Slováci vyrovnali po dvoch góloch Davida Strelca.

Severania boli v prvom polčase lepší, dominovali v strede poľa a boli odmenení dvoma gólmi.

VIDEO: Tréner Francesco Calzona reaguje po zápase

Slováci však ešte do prestávky znížili zásluhou Strelca. V druhom vďaka zlepšenému výkonu dokázali vyrovnať, keď sa opäť presadil 23-ročný útočník.

Zverenci Francesca Calzonu zostali v tabuľke na 2. mieste, majú rovnako sedem bodov ako prví Švédi, ale horšie skóre.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Švédsko v Lige národov (1 C-divízia)

V ďalšom dueli nastúpia v pondelok 14. októbra o 18.00 h v Baku proti domácemu Azerbajdžanu.

Tabuľka: Liga národov - C-divízia, skupina 1

Priebeh zápasu Slovensko - Švédsko v Lige národov

I. polčas

Pred začiatkom duelom si Ivan Schranz prebral z rúk prezidenta zväzu Jána Kováčika Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca uplynulého EURO 2024 v Nemecku.

VIDEO: Lukáš Haraslín reaguje po zápase

V 10. minúte prvýkrát pohrozili Slováci, keď sa na ľavej strane presadil Haraslín. Po jeho centri poslal loptu na bránku Pekarík a ešte hlavičkou sa ju snažil usmerniť do siete Strelec, no Švédi šancu zneškodnili.

Krátko na ho zakončil na bránku aj Bénes, ale Johansson jeho pokus vyrazil. Na druhej strane mali príležitosť aj severania, lopta však išla tesne vedľa bránky.

Gyökeres mohol o desať minút neskôr otvoriť skóre zápasu, bol osamotený v šestnástke, ale prehlavičkoval bránku Rodáka. O chvíľu Kulusevski tesne minul ľavú žrď.

V 25. minúte sa už Švédi tešili z gólu, Ayari sa presadil v pokutovom území a prekonal Rodáka. Od tohto momentu Švédi prebrali taktovku a naďalej hrozili. Ich prevahu podčiarkol po polhodine hry gólom Sema.

Štatistiky zápasu Slovensko - Švédsko v skupine 1 C-divízie Ligy národov.
Štatistiky zápasu Slovensko - Švédsko v skupine 1 C-divízie Ligy národov. (Autor: Sofascore.com)

Záver polčasu patril Slovákom, Haraslín ešte nevyužil šancu. O pár sekúnd na to vystrelil Duda a odrazenú loptu poslal do siete Strelec.

II. polčas

Švédi pokračovali vo výkone z prvého polčasu a mohli hneď v úvode druhého opäť viesť o dva góly, Rodák však viackrát podržal tím.

Postupne Slováci vyrovnali hru a častejšie sa dostávali pred šestnástku súpera.

David Strelec a jeho štatistiky v zápase Slovensko - Švédsko v skupine 1 C-divízie Ligy národov.
David Strelec a jeho štatistiky v zápase Slovensko - Švédsko v skupine 1 C-divízie Ligy národov. (Autor: Sofascore.com)

Vychádzal im pressing a Johanssona ohrozovali aj z diaľky. Po hodine hry takto z väčšej vzdialenosti vystrelil Vavro a švédsky brankár musel jeho pokus vyboxovať.

V 72. minúte sa domáci tešili z vyrovnia, Suslovovu strelu zblokovali Švédi k Haraslínovi, ktorý našiel pre bránkou Strelca a útočník Slovana pridal druhý gól v zápase.

Severania mohli okamžite kontrovať, Eliasson však prestrelil bránku. V 89. minúte mohol rozhodnúť Haraslín po jeho typickej akcii, ale spoza šestnástky minul pravú žrď.

Hlasy po zápase

/zdroj: TASR a Sport 1/

Francesco Calzona, tréner Slovenska: "Som spokojný. Prvých 30 minút proti veľmi silnému súperovi sme nehreli tak ako sme chceli, veľmi veľa sme im toho dovolili. V záverečnej päťnásťminútovke sme sa zlepšili, vysoko sme napádali. Druhý polčas sme nezačali dobre, ale zostávajúcich 40 minút hralo mužstvo s obrovským nasadením a srdcom, boli tam skvelé fázy. Na chlapcov som hrdý."

Milan Škriniar, kapitán Slovenska: "Bol to veľmi náročný zápas najmä po fyzickej stránke. My sme prvých 30 minút nehrali dobre, potom sme sa zlepšili. Z pohľadu výsledku bol zlomový gól na 2:1. Mňa veľmi teší, že sme sa nevzdali, reakcia tímu bola výborná."

Lukáš Haraslín, krídelník Slovenska: "Zápas sme si sťažili prvým polčasom. Prvých tridsať minút sme nerobili to, čo sme si povedali. Potom sme to zmenili a videli sme, že sa s nimi dá hrať. Nakoniec sme boli možno blízko aj k víťazstvu. Samozrejme, za stavu 0:2 remízu berieme. Chceli sme však vyhrať."

David Strelec, útočník Slovenska a strelec dvoch gólov: "Po góloch mám dobré pocity, ale škoda, že sa nám nepodarilo vyhrať. Zatiaľ sme s nimi ešte nedokázali zvíťaziť, máme však ešte jednu šancu u nich. Bol som v oboch prípadoch na správnych miestach."

Jon Dahl Tomasson, tréner Švédska: "Podali sme dobrý výkon, kvalitne sme pressovali. Mali sme veľa energie a prvých 35 minút bolo excelentných. V záverečných desiatich minútach prvého polčasu sme boli pasívni a pomalí, čo súper využil a dokázal skórovať. V úvode druhého dejstva sme mohli uzavrieť duel, mali sme tri obrovské šance. Musím však pochváliť výkon súperovho brankára, bol najlepší hráč zápasu. Hrali sme vonku, urobili sme niekoľko dobrých vecí. Je dobré, že sú hráči po stretnutí sklamaní, ukazuje to ich ambície."



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»So Slovákmi to vôbec nevyzeralo dobre. Švédom pokazil radosť dvojgólový Strelec