Slovenský futbalista končí v MLS. Hrať bude v známom prostredí

Boris Sekulič.
Boris Sekulič. (Autor: gornikzabrze.pl)
Sportnet|17. feb 2023 o 16:30

Boris Sekulič prestúpil do Górniku Zabrze.

ZABRZE. Naturalizovaný slovenský reprezentant Boris Sekulič končí v zámorí a vracia sa na európsku scénu. V piatok sa stal posilou poľského prvoligistu Górniku Zabrze.

Informoval o tom účastník Ekstraklasy na oficiálnom webe.

Rodák zo srbského Belehradu hrával na Slovensku od sezóny 2011/12. Štyri roky obliekal dres Košíc, následne prestúpil do Slovana Bratislava, kde sa stal kapitánom.

V lete 2017 získal slovenské občianstvo a už na jar 2018 si odbil debut aj v reprezentácii. Na konte má štyri štarty, zatiaľ naposledy si obliekol najcennejší dres na jar 2022.

Po sezóne 2017/18 zamieril nakrátko do bulharského CSKA Sofia, po polroku posilnil Górnik Zabrze, kde strávil jeden kalendárny rok. Za poľský klub odohral 36 zápasov s bilanciou dva góly a sedem asistencií.

Od februára 2020 hrával za Chicago Fire v zámorskej MLS, kde bol stabilným hráčom základnej jedenástky. Dokopy odohral v zámorí 82 duelov, pričom sa štyrikrát strelecky presadil a na deväť gólov prihral.

Tridsaťjedenročný pravý obranca sa po dvoch rokoch vracia do známeho prostredia. Klub zo Zabrze zverejnil aj fotografie jeho zdravotnej prehliadky v Katoviciach, kde podstúpil silové testy či kardiologické vyšetrenia.

Následne podpísal s Górnikom zmluvu do konca sezóny 2023/24.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slovenský futbalista končí v MLS. Hrať bude v známom prostredí