Calzona videl aj nedostatky. Ak nám nefunguje pressing, sme zraniteľní, upozorňuje

Dávid Strelec strieľa gól v zápase Slovensko - Azerbajdžan v Lige národov 2024/2025.
Dávid Strelec strieľa gól v zápase Slovensko - Azerbajdžan v Lige národov 2024/2025. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|8. sep 2024 o 23:45

Atmosféru v Košiciach si všetci pochvaľovali.

KOŠICE. Návrat do Košíc vyšiel na jednotku. Slovenská futbalová reprezentácia vyhrala aj svoj druhý zápas v aktuálnej sezóne Ligy národov. Pred 11 345 divákmi zdolala Azerbajdžan 2:0 gólmi Ondreja Dudu a Davida Strelca.

Slováci počas celého zápasu dominovali, až na krátky úsek pred prestávkou. Hostia vtedy mali dve šance, vyznamenal sa pri nich brankár Martin Dúbravka.

Citlivé riešenie

"Dobre sme kombinovali cez stred a vytvárali sme si príležitosti. Dali sme dva rýchle góly, čo nám pomohlo v celom zápase," vravel po zápase Strelec.

V predchádzajúcom zápase v Tallinne nastúpil na posledných dvadsať minút. Tréner Calzona to odôvodnil tým, že útočníkovi Slovana chcel dať trochu času, aby si vydýchol po náročnej porcii zápasov.

VIDEO: Francesco Calzona reaguje na zápas s Azerbajdžanom

Proti Azerbajdžanu hral od začiatku a bolo ho v šestnástke súpera cítiť. Dobre si rozumel s Hanckom i Haraslínom, z toho vznikli obe gólové situácie.

"Nemal som voľno po Eure, o týždeň som už hral zápas. Tréner to urobil to citlivo a vyšlo to nakoniec super," tešil sa Strelec.

Duda mal zimomriavky

Slováci vstúpili do Ligy národov dvoma víťazstvami. Zdolali papierovo oveľa slabších súperov, Estónsko i Azerbajdžan sú až v druhej stovke rankingu FIFA, no v minulosti sa proti týmto súperom často trápili.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Calzona videl aj nedostatky. Ak nám nefunguje pressing, sme zraniteľní, upozorňuje