Anglicko
Anglicko
EURO 2024
30.06.2024, Vyraďovacia fáza | Osemfinále
Veltins-Arena Gelsenkirchen
18:00
Slovensko
Slovensko

Hamšík proti Anglicku počíta aj s penaltami. Čaká nás náročný zápas, hovorí

Tréning slovenskej futbalovej reprezentácie na EURO 2024
Fotogaléria (18)
Tréning slovenskej futbalovej reprezentácie na EURO 2024 (Autor: TASR)
TASR|29. jún 2024 o 13:51

Asistenta Calzonu teší zdravotný stav celého tímu.

MAINZ. Asistent trénera slovenských futbalistov Marek Hamšík počíta s možnosťou, že osemfinálový zápas môže rozhodnúť až jedenástkový rozstrel.

"Sokolov" čaká v boji o štvrťfinále EURO 2024 Anglicko, s ktorým sa stretnú v nedeľu o 18.00 h v Gelsenkirchene. "Albion" síce vyhral C-skupinu, no v troch zápasoch strelil len dva góly a inkasoval o jeden menej.

Hamšík pripomenul, že tím sa momentálne pripravuje najmä prostredníctvom videí. Hráči majú medzi zápasmi len štyri dni a podpisuje sa na nich koniec sezóny.

Fotogaléria z tréningu Slovenska pred osemfinále s Anglickom (EURO 2024)

"Myslím si, že by sme si mali nejakú tú jedenástku kopnúť. Tie zápasy môžu ísť až do 120. minúty a chalani musia aj preto naozaj regenerovať," povedal Hamšík, ktorý plní v tíme trénera Francesca Calzonu aj funkciu manažéra.

"Máme o dosť menej času ako pred predošlým zápasom. Urobili maximum v tom, že chalani dostali vo štvrtok voľno. Fyzické aj psychické napätie bolo veľké a zaslúžili si to.

Na programe bol len ľahký tréning, nech chalani regenerujú. Sme na konci sezóny a veľmi už trénovať nemôžeme," vysvetlil bývalý kapitán slovenskej reprezentácie.

Francesco Calzona.
Súvisiaci článok
Szilárd Németh: Hráči pod Calzonom pochopili, že sa nemusia strachovať

V reprezentácii odohral 138 zápasov, čo je národný rekord. K jeho prekonaniu je pomerne blízko Peter Pekarík so 129 stretnutiami. Tridsaťsedemročný pravý obranca odohral doposiaľ všetky tri zápasy a na šampionáte prekonáva očakávania.

"Rekordy sú na to, aby boli prekonávané. Prajem mu to, ja budem mať to, že som bol prvý. Je neskutočné, čo predvádza. Je to veľký profesionál a v klube hrá počet zápasov, ktoré sa dajú možno spočítať na jednej ruke.

Keď však príde do reprezentácie, hrá celé zápasy a jeho čísla sú jedny z najlepších. Je neuveriteľné, ako je nastavený a môže byť vzor pre mnohých mladých hráčov," povedal Hamšík ohľadom Pekaríka.

Obaja boli súčasť tímu, ktorý na ME 2016 uhral s Anglickom postupovú remízu 0:0: "Ten zápas si pamätám, bol to historický moment, dokázali sme remizovať s Anglickom. Vždy sa o nich píše, že teraz je ten správny čas a od tohto tímu čakajú všetci veľké veci."

Slovenský tím neskrýva pred osemfinále postupové ambície. V tomto duchu sa nechal počuť okrem Calzonu aj brankár Martin Dúbravka.

Ich slová potvrdil aj Hamšík a pripomenul, že Slovensko disponuje pred náročným zápasom celým 26-členným tímom.

"Je naozaj skvelé, že tu máme k dispozícii 26 najlepších hráčov Slovenska, ale chcem ich mať všetkých zdravých. Boli nejaké problémy s Dávidom Hanckom, ale sme radi, že to ustál, dal sa dokopy a je k dispozícii.

Čaká nás náročný zápas, poďme do toho a urobme historický moment pre Slovensko," dodal Hamšík.

Slováci postúpili do vyraďovacej fázy na veľkom turnaji tretíkrát. Naposledy sa im to podarilo na ME 2016, keď v boji o štvrťfinále nestačili na Nemcov 0:3.

S Angličanmi sa naposledy stretli pred takmer siedmimi rokmi. V kvalifikácii na MS 2018 vtedy prehrali vo Wembley 1:2.

Tréner Anglicka Gareth Southgate sleduje zápas Dánsko - Anglicko.rozhovor
Titanilla Bődso 08:3015
Viem si predstaviť, že anglickí fanúšikovia už majú rezervované hotely na štvrťfinále, vraví novinárPeterjon Cresswell si myslí, že Angličanov čaká ťažký zápas.
Titanilla Bődso 08:3015
Anglickí futbalisti počas tréningu na EURO 2024
so 14:12
Nechýba ani jeden hráč. Angličania sa pripravujú na Slovákov v kompletnom zloženíTréner Southgate má k dispozícii káder v plnom zložení.
so 14:12
Tréning slovenskej futbalovej reprezentácie na EURO 2024
so 13:51
Hamšík proti Anglicku počíta aj s penaltami. Čaká nás náročný zápas, hovoríAsistenta Calzonu teší zdravotný stav celého tímu.
so 13:51
Slovenskí futbalisti sa tešia po postupe do osemfinále na EURO 2024.
so 10:50
Ak máme zdolať Anglicko, teraz je najlepšia príležitosť (podcast Spoza piva)Podcast Spoza piva prináša už svoju 81. epizódu, v ktorej sa chalani Timo a Samo obhliadli za skupinovou fázou EURO 2024 v Nemecku a čo to si povedali aj o blížiacom sa osemfinále.
so 10:50
Francesco Calzona.rozhovor
Martin Kozinkaso 08:0017
Szilárd Németh: Hráči pod Calzonom pochopili, že sa nemusia strachovaťRozhovor s historicky tretím najlepším strelcom slovenského národného tímu.
Martin Kozinkaso 08:0017
Milan Škriniar mal dobrú náladu.
Titanilla Bődpi 14:006
Anglicko? Káder majú nabitý hviezdami, ale ako tím sme lepší, myslí si kapitán SlovákovV tábore Slovákov nebadať ponorkovú chorobu.
Titanilla Bődpi 14:006
Ondrej Duda sa po zápase s Rumunskom fotil s fanúšikmi.
Titanilla Bődpi 07:304
S Angličanmi je šanca o niečo väčšia. Slováci však musia do zápasu ísť s pokorouKonfrontácia so Španielskom pred tromi rokmi nedopadla dobre.
Titanilla Bődpi 07:304
Gareth Southgate a Jude Bellingham.analýza
Martin Kozinkapi 12:007
Zahádzali ho pivom, kajá sa. Experiment nevyšiel: Slováci čelia ustráchaným AngličanomV čom sa skrývajú problémy anglického tímu pod vedením Garetha Southgatea?
Martin Kozinkapi 12:007
Martin Dúbravka pri streleckom pokuse Mychajla Mudryka.
Pavol Spálpi 10:007
Z Dúbravku som urobil hviezdu šou. Je ako z učebnice a kultový, tvrdili BritiSlovák sa postaví proti krajine, kde sa stal veľkým.
Pavol Spálpi 10:007
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Hamšík proti Anglicku počíta aj s penaltami. Čaká nás náročný zápas, hovorí