Mancini kritizuje saudskoarabskú ligu. Nepáči sa mu, že reprezentanti vysedávajú na lavičke

Roberto Mancini.
Roberto Mancini. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. sep 2024 o 14:22

Roberto Mancini podotkol, že medzi národným tímom a klubmi je potrebná väčšia spolupráca.

RIJÁD. Zvyšovanie kvality najvyššej saudskoarabskej futbalovej súťaže angažovaním zahraničných hviezd oslabuje tamojšiu reprezentáciu.

Naznačil to taliansky kouč národného tímu Saudskej Arábie Roberto Mancini, ktorý sa posťažoval, že jeho reprezentanti nedostávajú v lige dostatok hracieho času.

Saudská Arábia v minulotýždňovom úvodnom zápase tretej fázy kvalifikácie o postup na MS 2026 doma iba remizovala s Indonéziou (1:1), najnižšie nasadeným tímom v C-skupine.

V utorok sa Manciniho mužstvo bude môcť revanšovať v dueli v Číne. „Mali sme problémy s využívaním šancí, čo bolo evidentné v posledných zápasoch,“ povedal Mancini.

Keďže saudskoarabské kluby môžu mať na súpiske až desať legionárov, domáci hráči majú z tohto dôvodu slabšiu hernú vyťaženosť. A to sa Mancinimu nepozdáva.

„Reprezentanti Saudskej Arábie musia vo svojich kluboch hrať oveľa viac v základnej zostave. Niekedy mám v zápasoch na lavičke až 20 mojich hráčov,“ poznamenal Mancini a podotkol, že medzi národným tímom a klubmi je potrebná väčšia spolupráca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saudi Pro League»Mancini kritizuje saudskoarabskú ligu. Nepáči sa mu, že reprezentanti vysedávajú na lavičke