Roberto Baggio: FIFA by mala zmeniť pravidlá, Taliansko malo ísť na MS automaticky

Roberto Baggio.
Roberto Baggio. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
SITA|3. jún 2022 o 16:00

FIFA by mala zmeniť pravidlá kvalifikácie o postup na MS, vraví.

BRATISLAVA. Niekdajší taliansky futbalový útočník Roberto Baggio tvrdí, že Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) by mala zmeniť pravidlá kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta.

„Najväčšou hanbou je, že Taliansko nepostúpilo do Kataru priamo ako víťaz majstrovstiev Európy,“ povedal 55-ročný Baggio podľa webu denníka Marca.

Taliansko bude chýbať na tohtoročnom "mundiale" v Katare po tom, ako neuspelo v marcovej baráži. V nej v semifinále podľahlo Severnému Macedónsku (0:1).

Hráči "azúrovej squadry" chýbali taktiež na MS 2018 v Rusku a predtým na dvoch svetových šampionátoch, v Brazílii 2014 a JAR 2010, nepostúpili zo základnej skupiny.

"Mali by sme zmeniť pravidlá. Je to škandalózne, zdá sa mi to šialené. Zaslúžili si títo chlapci odmenu alebo nie? Keby som bol na ich mieste ja, vlastne ani neviem, ako by som reagoval," dodala Baggio, ktorý na svetovom šampionáte v roku 1994 v USA dotiahol Taliansko piatimi gólmi až do finále.

Bývalý hráč Juventusu Turín, Fiorentiny či milánskych klubov AC a Inter podporuje reprezentačného trénera Roberta Manciniho, ale vraví, že Taliansko psychicky trpí, pretože sa mu nepodarilo kvalifikovať na majstrovstvá sveta.

"Tím má veľký talent, ale psychicky utrpel týmto vypadnutím. Najhoršie je akceptovať to. V jednom deväťdesiatmunútovom zápase sa zrazu môže niečo pokaziť a ostávate doma," zakončil najlepší svetový futbalista v roku 1993.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Roberto Baggio: FIFA by mala zmeniť pravidlá, Taliansko malo ísť na MS automaticky