Vráti sa Mak do reprezentácie? Má moje číslo, ale nejdem ho hľadať, vraví Calzona

Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona a záložník Róbert Mak.
Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona a záložník Róbert Mak. (Autor: TASR)
Sportnet|4. okt 2024 o 13:50

Róbert Mak kritizoval trénera reprezentácie tesne pred EURO.

BRATISLAVA. Pre denník Šport Róbert Mak povedal, že cítil obrovskú ranu, s ktorou sa nevedel vyrovnať. Akoby ho niekto bodol dýkou do chrbta. 

Opisoval tým situáciu z marcového asociačného termínu, keď v dvojzápase proti Rakúsku a Nórsku nastúpil dokopy len na osem minút. Mak pritom musel cestoval z Austrálie, keďže vtedy bol hráčom FC Sydney.

Citlivá situácia sa vyhrotila natoľko, že po kritike voči trénerovi sa následne skúsený futbalista už v nominácii Francesca Calzonu neobjavil.

Nefiguroval v kádri na EURO v Nemecku a tréner ho nezaradil ani do širšieho kádra pre októbrové zápasy Ligy národov proti Švédsku a Azerbajdžanu. 

Mak medzičasom zmenil klubové pôsobisko a Slovanu Bratislava troma gólmi v predkolách pomohol k postupu do hlavnej časti Ligy majstrov. 

Róbert Mak v zápase Ligy majstrov proti Celticu Glasgow.
Róbert Mak v zápase Ligy majstrov proti Celticu Glasgow. (Autor: TASR)

"Odvtedy sa medzi nami nestalo absolútne nič. Je to jeho rozhodnutie a pre mňa je to uzavretá vec, ktorou sa nechcem ďalej zaoberať," povedal 55-ročný Talian na štvrtkovej tlačovej konferencii. 

Na otázku, či má Róbert Mak definitívne zavreté dvere do reprezentácie, reagoval Calzona tak, že prvý krok musí prísť od Maka.

"Pokiaľ sa bude naďalej vyjadrovať v zmysle, že on má pravdu a bude na tom trvať... Odo dňa, čo som tu, som otvorený všetkým hráčom reprezentácie, ale on sa rozpráva s médiami, nie so mnou. 

Má moje číslo a som teraz v Bratislave. Neviem, kde býva a nejdem ho hľadať, aby som sa s ním stretol," odkázal Calzona 33-ročnému futbalistovi.

Mak v relácii Striedame! povedal, že aj tréner by mal mať rešpekt voči hráčovi, ktorý odohral v reprezentácii 90 zápasov a je štvrtým najlepším strelcom.

VIDEO: Francesco Calzona hovorí o Róbertovi Makovi od 7:55 min

Následne sa zamyslel nad tým, či by Calzona rovnako postupoval aj v situácii, ak by trebárs išlo o Juraja Kucku. Tieto slová sa Taliana dotkli:

"Videl som, že v nejakom rozhovore spomenul Kuca. To my však nedáva zmysel, nerozumiem tomu. Kuco je inteligentný a pokorný chalan, ktorý nikdy nedal osobné záujmy pred záujmy reprezentácie."

Paradoxom je, že Mak patril v bojoch o EURO k najlepším slovenským zakončovateľom. Viac gólov mal vďaka vydarenému záverečnému duelu proti Islandu (4:2) len trojgólový útočník pražskej Sparty Lukáš Haraslín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vráti sa Mak do reprezentácie? Má moje číslo, ale nejdem ho hľadať, vraví Calzona