Barcelona zdolala Real aj bez Lewandowského. Ancelotti: Nezaslúžili sme si prehrať

Eder Militao (vľavo) si dáva vlastný gól v zápase Real Madrid - FC Barcelona v semifinále Copa del Rey.
Eder Militao (vľavo) si dáva vlastný gól v zápase Real Madrid - FC Barcelona v semifinále Copa del Rey. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. mar 2023 o 10:45

Som spokojný s výsledkom, ale nie s tým, ako sme hrali, zhodnotil Xavi.

MADRID. Futbalisti FC Barcelona sa priblížili k postupu do finále tohtosezónnej edície španielskej pohárovej súťaže Copa del Rey 2022/2023.

Hráči Barcelony vo štvrtkovom prvom semifinálovom stretnutí zvíťazili na Štadióne Santiaga Bernabéua v Madride nad miestnym Realom 1:0 a pred odvetou na barcelonskom Camp Nou, ktorá sa uskutoční 19. marca, sú v lepšej východiskovej pozícii.

FOTO: Momentky zo zápasu Real Madrid - FC Barcelona

Momentka z El Clásica Real Madrid - FC Barcelona v semifinále Copa del Rey.
Momentka z El Clásica Real Madrid - FC Barcelona v semifinále Copa del Rey.
Momentka z El Clásica Real Madrid - FC Barcelona v semifinále Copa del Rey.
Eder Militao (vľavo) si dáva vlastný gól v zápase Real Madrid - FC Barcelona v semifinále Copa del Rey.
Eder Militao po vlastnom góle v El Clásicu Real Madrid - FC Barcelona.
Futbalisti FC Barcelona sa tešia po strelenom góle v El Clásicu proti Realu Madrid.

Zápas rozhodol vlastný gól stopéra z Brazílie

Barcelona si odviezla cenný triumf vďaka vlastnému gólu madridského stopéra Édera Militaa z prvého polčasu.

Bol to zároveň prvý vzájomný zápas týchto tímov od vypuknutia škandálu v súvislosti s dlhodobými platbami barcelonského klubu na konto niekdajšieho rozhodcu a vicepredsedu rozhodcovskej komisie Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF) Josého Maríu Enríqueza Negreiru.

Madridskí fanúšikovia dali najavo, čo si o takýchto transakciách myslia, keď vyvesili transparent s nápisom: „Čistý a biely, nikdy nepoškvrnený.“

VIDEO: Vlastný gól Édera Militaa, ktorý rozhodol o výhre FC Barcelona

Diváci v Madride videli vyrovnané stretnutie, v ktorom mal loptu častejšie na kopačkách Real, no z územnej prevahy nedokázal vyťažiť ani jeden presný zásah.

„Som spokojný s výsledkom, ale nie s tým, ako sme hrali. Je dobré, že odvetu budeme hrať doma pred našimi fanúšikmi. Stále si však myslím, že Real Madrid je favoritom na postup,“ povedal tréner barcelonského mužstva Xavi Hernández, ktorý nemal k dispozícii kanoniera Roberta Lewandowského či záložníka Pedriho.

Ancelotti stále verí v postup

Ešte za bezgólového stavu rozvlnil sieť úradujúci držiteľ Zlatej lopty Karim Benzema, no gól neplatil pre ofsajd. Iný „veterán“ Sergio Busquets odohral už svoje 46. El Clásico a prekonal v tomto smere niekdajšieho spoluhráča Lionela Messiho a dlhoročného kapitána Realu Sergia Ramosa.

„Je to dôležitý výsledok, ktorý nám do odvety dáva malú výhodu. Po dvoch prehrách to posilnilo naše mužstvo,“ povedal Busquets.

Pre obe mužstvá to bolo už druhé El Clásico v tomto kalendárnom roku. V januárovom finále Španielskeho superpohára taktiež triumfovali hráči FC Barcelona (3:1).

Madridčanom vo štvrtok chýbali obrancovia David Alaba a Ferland Mendy, pričom brazílsky krídelník Rodrygo naskočil po zranení v priebehu duelu.

„Nezaslúžili sme si prehrať, hrali sme dobre. Výkon, ktorý sme podali, nám však dáva sebavedomie do odvetného duelu. Ak to isté predvedieme aj v Barcelone, budeme mať šancu postúpiť,“ skonštatoval tréner Realu Carlo Ancelotti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey» Barcelona zdolala Real aj bez Lewandowského. Ancelotti: Nezaslúžili sme si prehrať