Ronaldo mu povedal, že nie je ani tréner. Rangnick si napráva na EURO reputáciu

Ralf Rangnick.
Ralf Rangnick. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. jún 2024 o 11:32

Rakúsky tím nečakane vyhral základnú D-skupinu na EURO v Nemecku.

BRATISLAVA. Tréner rakúskej futbalovej reprezentácie Ralf Rangnick si na EURO 2024 v Nemecku dokonale vylepšuje svoju povesť, ktorú naštrbilo nevydarené krátkodobé pôsobenie v anglickom klube Manchester United.

Rakúsky tím sa v skupinovej časti stal jedným z najväčších prekvapení turnaja. Rakúsko vyhralo D-skupinu v konkurencii Francúzska, Holandska a Poľska.

Triumfom v skupine si Rakúšana zabezpečili postup do vyraďovacej fázy a predstavia sa v papierovo výhodnejšej časti pavúka.

Vyhli sa takým tímom ako Španielsko, Nemecko, Francúzsko či Portugalsko, v osemfinále natrafila na Turkov.

Pre Rangnicka, ktorého povesť utrpela počas jeho neslávneho pôsobenia v Manchestri United, je to veľká satisfakcia.

Počas šesťmesačného angažmánu na Old Traffordu v sezóne 2021/2022, ktoré zakončil iba tromi víťazstvami v posledných 14 dueloch, bol často terčom kritiky.

Dokonca aj jeho vtedajší portugalský zverenec Cristiano Ronaldo v novembri 2022 v rozhovore s Piersom Morganom prehlásil: "Tento chlap nie je ani tréner. Ak nie ste ani tréner, ako môžete byť šéfom Manchester United?"

Pred svojím pôsobením v Manchesteri United bol Rangnick "iba" vedúcim športového rozvoja v ruskom klube Lokomotiv Moskva, no jeho trénerské schopnosti boli dlhodobo uznávané v Nemecku, kde si vyslúžil prezývku "Profesor".

Na ME 2024 však Rangnick dokazuje, že jeho trénerské kvality sú naďalej na špičkovej úrovni.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Ronaldo mu povedal, že nie je ani tréner. Rangnick si napráva na EURO reputáciu