Pomsta? Tak to vnímajú len ľudia zvonka, hráč na to nemyslí, vraví strelec

Gólová radosť Kristófa Domonkosa (vľavo).
Gólová radosť Kristófa Domonkosa (vľavo). (Zdroj: Facebook / MFK Ružomberok, Autor: Rudo Maškurica)
Titanilla Bőd|14. aug 2023 o 20:05

Záložník Ružomberka strelil v troch zápasoch tri góly.

BRATISLAVA. Po prvých troch kolách sú v najvyššej futbalovej súťaži štyria strelci, ktorí majú na konte tri góly.

Jedným z nich je Kristóf Domonkos z Ružomberka. Zatiaľ skóroval vo všetkých stretnutiach.

Ružomberok v prvom kole prehral v Žiline 1:3, v druhom zdolal Skalicu 2:1 a naposledy remizoval s Dunajskou Stredou 1:1.

Výborný štart do sezóny

„Nečakal som takýto úvod. Príprava sa podarila, spravil som všetko pre dobrý štart, cítil som sa dobre aj v prípravných zápasoch. Som rád, že dávam góly, je to výsledok tvrdej práce, ale i šťastia,“ vravel pre Sportnet 24-ročný stredopoliar.

Proti Skalici dal víťazný gól, ale vyzdvihol, že po výbornej prihrávke Štefana Gereca nemal ťažkú úlohu.

Domonkos je odchovancom Dunajskej Stredy, za mužov však nikdy nenastúpil v ligovom zápase, iba v pohári.

Fanúšikovia DAC ho spolu s inými hráčmi z okolia vnímajú ako „stratenú dušu“, teda talentovaného miestneho futbalistu, ktorý by za ideálnych okolností mal hrávať v Dunajskej Strede.

Žlto-modrí priaznivci na sociálnych sieťach s obľubou vymenúvajú zoznam futbalistov, ktorých vedenie klubu „beztrestne“ pustilo a ktorým sa teraz darí v iných mužstvách: Ladislav Almási, Matúš Malý, Krisztián Bari či práve Kristóf Domonkos.

Jeho výkon proti Dunajskej Strede vyzdvihol aj tréner Ružomberka Peter Tomko, hoci zvyčajne nehodnotí jednotlivých hráčov, ale tímový výkon.

„Pochválil ma, že aj na tréningoch odvádzam maximum a to sa ukázalo aj v zápasoch. Ale dôležitý je vždy tím,“ poznamenal Domonkos.

Jeho gól do siete DAC niektoré médiá, ale aj fanúšikovia interpretovali tak, ako pomstu voči bývalému klubu.

„Chcel by som zdôrazniť, že hráč to vôbec takto nevníma. V každom zápase chcem podať dobrý výkon a teší ma, ak skórujem. Vôbec to neberiem tak, že som sa za niečo pomstil,“ vyhlásil Domonkos.

Hosťovanie v Komárne

S futbalom začínal v štyroch rokoch na podnet svojho otca. Dunajskostredský dorast vtedy hral iba druhú ligu, tak talentovaný futbalista dva roky hosťoval aj v Slovane Bratislava.

Potom sa vrátil na Žitný ostrov, kde začiatkom sezóny 2017/2018 začal trénovať s A-mužstvom.

„Trénerom DAC bol vtedy Marco Rossi. On mi navrhol, aby som išiel na hosťovanie, kde by som dostal väčšiu minutáž a mohol by som napredovať. V DAC by nebolo jednoduché presadiť sa, boli tam kvalitní hráči, vtedy prišiel aj Zsolt Kalmár,“ spomínal.

VIDEO: Zostrih zápasu MFK Ružomberok - DAC Dunajská Streda

Kroky Domonkosa viedli do Komárna spolu s inými mladými hráčmi DAC. Jeho výhodou bolo, že KFC viedol ten Jozef Olejník, ktorý ho tri roky trénoval aj v mládeži v Dunajskej Strede.

„Vedel, čo môže od nás očakávať, poznal naše silné stránky. Bola to výborná spolupráca. Komárno bojovalo o záchranu v druhej lige a podarilo sa nám zachrániť,“ vravel Domonkos.

Po prvom hosťovaní sa vrátil do DAC, kde sa stal medzitým hlavným trénerom Peter Hyballa.

„On s nami nepočítal, vravel, že ešte potrebujem čas. Takže som znovu išiel na hosťovanie do Komárna. Potom mi vypršala zmluva s DAC a už sme ju nepredĺžili,“ povedal futbalista.

Prestúpil do druholigového Győru, tam však nezapadol. Už nepatril do vekovej kategórie, na ktorú sa vzťahuje takzvané "mládežnícke pravidlo", že v každom zápase musí nastúpiť hráč do 20, resp. do 21 rokov, inak klub nedostane finančnú dotáciu od zväzu.

„Mužstvo malo veľké ambície, chcelo bojovať o postup. Avšak od začiatku som cítil, že tu nebudem hrávať. Nastúpil som iba v jednom zápase, aj vtedy len na 15 minút. Tak sa naše cesty rozišli,“ opísal maďarskú kapitolu v kariére.

Oslovil ho priamo tréner

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Pomsta? Tak to vnímajú len ľudia zvonka, hráč na to nemyslí, vraví strelec