Začal sa predaj vstupeniek na ME, Nemci hlásia obrovský záujem

Na snímke sú fanúšikovia slovenskej futbalovej reprezentácie.
Na snímke sú fanúšikovia slovenskej futbalovej reprezentácie. (Autor: TASR)
TASR|3. okt 2023 o 20:20

Veľkú šancu zahrať si na ME majú aj Slováci.

HAMBURG. Oficiálny predaj vstupeniek na ME vo futbale 2024 sa začal v utorok a v prvých hodinách prejavili fanúšikovia podľa organizátorov obrovský záujem.

"So začiatkom predaja vstupeniek sme veľmi spokojní. Záujem z Nemecka, ale aj z celého sveta je obrovský. Len tri hodiny po štarte sa uchádzali o 3,1 milióna vstupeniek ľudia zo 142 krajín," uviedol organizačný výbor.

Proces podávania žiadostí prostredníctvom portálu UEFA prebiehal podľa organizátorov hladko. Najväčší dopyt bol doteraz o vstupenky na otvárací duel, v ktorom, ako býva zvykom, nastúpi domáce Nemecko.

Ceny sa začínajú na 34 euro v najlacnejšej kategórii na skupinovú fázu. Lístok najvyššej kategórie na finále v Berlíne bude stáť 1150 eur.

Druhá fáza predaja bude nasledovať po žrebe skupín 2. decembra v Hamburgu. Fanúšikovia nedostanú vstupenky v papierovej forme ale v digitálnej podobe, rovnako ako na minuloročných MS v Katare.

Na EURO 2024 sa predstaví 24 tímov, ktoré odohrajú v 10 nemeckých mestách 51 zápasov. Dobre rozbehnutú kvalifikačnú skupinu majú aj Slováci.

Mužstvo trénera Francesca Calzonu je po šiestich dueloch J-skupiny s trinástimi bodmi na postupovej 2. priečke. V piatok 13. októbra nastúpia Slováci na pôde Portugalska a kľúčový duel ich čaká o tri dni neskôr v Luxembursku.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Začal sa predaj vstupeniek na ME, Nemci hlásia obrovský záujem