Kolumbia má nového trénera, asistovať mu bude bývalý reprezentačný kapitán

Nestor Lorenzo.
Nestor Lorenzo. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. jún 2022 o 12:12

Lorenzo je nový tréner národného tímu Kolumbie.

BOGOTA. Futbalovú reprezentáciu Kolumbie povedie Nestor Lorenzo. Nový tréner národného tímu sa s tamojšou federáciou dohodol na štvorročnej zmluve.

Päťdesiatšesťročný Argentínčan nahradil vo funkcii Reinalda Ruedu, ktorého prepustili v apríli po neúspešnej kvalifikácii na tohtoročné MS v Katare. Kandidátom na uvoľnený post bol údajne napríklad aj Marcelo Bielsa.

Lorenzo sa v trénerskej kariére predstavil už na troch svetových šampionátoch, zakaždým v úlohe asistenta - v roku 2006 v tíme Argentíny a v rokoch 2014 a 2018 pri mužstve Kolumbie, kde bol dlho kľúčovým poradcom hlavného kouča Joseho Pekermana.

Lorenzo pôsobil v minulosti aj v mexických kluboch Toluca a Tigres, doteraz viedol momentálneho lídra peruánskej ligy FBC Melgar. Jeho asistentom bude bývalý reprezentačný kapitán Amaranto Perea.

Kolumbia obsadila v juhoamerickej kvalifikácii MS 2022 šiestu priečku, priamy postup na šampionát si vybojovali prvé štyri tímy - Brazília, Argentína, Uruguaj a Ekvádor. Piate Peru odohrá interkontinentálnu baráž so zástupcom Ázie, pripomenula agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kolumbia má nového trénera, asistovať mu bude bývalý reprezentačný kapitán