Nemci oznámili zostavu pre Ligu národov, tiež zorganizujú rozlúčku so štyrmi hráčmi

Toni Kroos po poslednom zápase v drese nemeckej reprezentácie.
Toni Kroos po poslednom zápase v drese nemeckej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. okt 2024 o 14:35

Jediným nováčikom je útočník Tim Kleindienst.

MNÍCHOV. Nemecký futbalový zväz (DFB) zorganizuje oficiálnu rozlúčku pre Manuela Neuera, Toniho Kroosa, Thomasa Müllera a Ilkaya Gündogana.

Uskutoční sa pred zápasom Ligy národov proti Holandsku, ktorý je na programe v pondelok 14. októbra v mníchovskej Allianz aréne.

Kvarteto dlhoročných nemeckých opôr oznámilo koniec v národnom tíme po domácom EURO 2024. Zatiaľ čo Kroos ukončil profesionálnu kariéru, Neuer, Müller a Gündogan stále hrajú za svoje kluby.

"Celý program počas pondelkového zápasu bude určite veľmi vzrušujúci a emotívny," uviedol tréner reprezentácie Julian Nagelsmann podľa DPA.

Okrem "rozlúčky so skvelými hráčmi" sa podľa trénera uskutoční aj pocta niekoľkým dlhoročným členom realizačného tímu. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční počas rozcvičky a po zápase sa uskutoční súkromná oslava.

Julian Nagelsmann.
Julian Nagelsmann. (Autor: TASR/DPA via AP)

"Bude to emotívne, keď sa stretneme ako celá skupina a uctíme si úspechy hráčov, ale aj zamestnancov," skonštatoval Nagelsmann.

Ten oznámil vo štvrtok aj 23-člennú nomináciu na zápasy Ligy národov. Okrem duelu s Holandskom čakajú Nemcov aj Bosna a Hercegovina.

Jediným nováčikom je útočník Tim Kleindienst z Borussie Mönchengladbach. Do tímu sa vrátili obranca Antonio Rüdiger (Realu Madrid) a krídelník Serge Gnabry z Bayernu Mníchov.

Nominácia Nemecka na Ligu národov

Brankári: Oliver Baumann (TSG 1899 Hoffenheim), Jannis Blaswich (FC Red Bull Salzburg), Alexander Nübel (VfB Stuttgart)

Obrancovia: Waldemar Anton, Nico Schlotterbeck (obaja Borussia Dortmund), Benjamin Henrichs, David Raum (obaja RB Lipsko), Joshua Kimmich (Bayern Mníchov), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Maximilian Mittelstädt (VfB Stuttgart), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Antonio Rüdiger (Real Madrid)

Stredopoliari: Robert Andrich, Florian Wirtz (obaja Bayer Leverkusen), Chris Führich, Angelo Stiller (obaja VfB Stuttgart), Pascal Gross (Borussia Dortmund), Jamal Musiala, Aleksandar Pavlovič (obaja Bayern Mníchov)

Útočníci: Serge Gnabry (Bayern Mníchov), Kai Havertz (Arsenal), Tim Kleindienst (Borussia Mönchengladbach), Deniz Undav (VfB Stuttgart)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nemci oznámili zostavu pre Ligu národov, tiež zorganizujú rozlúčku so štyrmi hráčmi