Slovensko
Slovensko
EURO 2024
21.06.2024, Skupina E
1 - 2
1:0
Ukrajina
Ukrajina

K víťazstvu nad Slovenskom mu pomohla mačka. Nechal si jej fotku vytlačiť na chrániče

Stanislav Lobotka a Mychajlo Mudryk v súboji o loptu v zápase Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024 (ME vo futbale).
Stanislav Lobotka a Mychajlo Mudryk v súboji o loptu v zápase Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024 (ME vo futbale). (Autor: TASR/AP)
REUTERS|24. jún 2024 o 14:52

Na jednom páre chráničov má kresťanský motív.

BRATISLAVA. Ukrajinský stredopoliar Mychajlo Mudryk pomohol v piatok svojmu tímu k dôležitému víťazstvu na EURO 2024 nad Slovenskom, pričom mu trochu pomohla jeho domáca mačka.

Dvadsaťtriročný hráč Chelsea často zverejňuje fotografie svojej mačky na sociálnych sieťach a teraz si na turnaji v Nemecku nechal svoju milovanú krátkoučkú mačičku vytlačiť na holenné chrániče.

Po výprasku Ukrajiny od Rumunska (3:0) to nevyzeralo dobre, ale Mudryk v Düsseldorfe preukázal mačacie schopnosti, keď jeho tím vyhral 2:1 a udržal si nádej na postup medzi posledných 16 tímov.

Mudryk je známy svojimi bizarnými a veľmi malými, na mieru vyrobenými chráničmi holení. Na jednom páre má nápis s kresťansky inšpirovaným odkazom "Nemôžem, nemôžem, nemôžem, môžem" - s karikatúrou Ježiša, ktorý odnáša T a dáva ho na vrchol kopca ako kríž.

Tentoraz je však inšpiráciou jeho mačka, ktorá sa pripravuje na stredajší záverečný zápas Ukrajiny v skupine E proti Belgicku.

Tabuľka skupiny E na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»K víťazstvu nad Slovenskom mu pomohla mačka. Nechal si jej fotku vytlačiť na chrániče