Haalandov výbuch hnevu má dohru. Manchester City dostal pokutu

Erling Haaland v hádke s rozhodcom
Erling Haaland v hádke s rozhodcom (Autor: Goal/X)
SITA|19. dec 2023 o 17:50

Samotný hráč sa trestu vyhol.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Manchester City dostal pokutu 120-tisíc libier, čo je v prepočte približne 140-tisíc eur, za kritiku hráčov tohto tímu na adresu rozhodcu v decembrovom stretnutí Premier League proti Tottenham Hotspur (3:3).

Viacerí hráči úradujúceho anglického šampióna vrátane hviezdneho nórskeho útočníka Erlinga Haalanda obkľúčili hlavného arbitra po tom, ako neponechal výhodu pri faule na hráča "The Citizens" a tím z Manchestru prišiel o veľkú šancu streliť gól.

Vedenie obhajcu prvenstva v Lige majstrov akceptovalo, že nezaistilo vhodné správanie svojich hráčov po záverečnom hvizde.

Haaland razantne vyjadril hnev na adresu rozhodcu Simona Hoopera počas súboja, po záverečnom hvizde a neskôr aj na sociálnej sieti X tým, že zverejnil video zo spornej situácie.

Uvedený incident zo záveru spomenutého stretnutia priniesol iba pokutu pre klub, hráči vrátane Haalanda nečelia postihom.

Nóra fauloval obranca súpera Emerson Royal, po páde však rýchlo vstal a uvoľnil spoluhráča Jacka Grealisha do veľkej šance. V tom okamihu však Hooper prerušil hru a nariadil priamy kop.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Haalandov výbuch hnevu má dohru. Manchester City dostal pokutu