Stále nad nimi slintáme, ale s Messim je Paríž slabší, tvrdí legenda

Neymar,  Mbappé a Messi.
Neymar, Mbappé a Messi. (Autor: REUTERS)
Pavol Spál|24. sep 2021 o 07:00

Francúzsky novinár pre Sportnet reaguje na Messiho príchod.

BRATISLAVA. Kútiky úst smerom nadol, lesklé oči a rozladený pohľad do neznáma. Podľa záberov z nedeľňajšieho zápasu proti Lyonu nepôsobil Lionel Messi v novom pôsobisku šťastne.

Nezniesol, že ho tréner Mauricio Pochettino stiahol z ihriska. Francúzsky denník L'Équipe sa pýtal: "Zanechá Messiho vystriedanie svoju stopu?" 

Prestup Argentínčana z Barcelony do Paríža Saint Germain minulý mesiac šokoval svet. A v najvyššej futbalovej triede preskupil sily.

Počas prvých pätnástich minút sa predalo 150-tisíc dresov s jeho menom a logom PSG. Iba za prvý deň sa ich minulo asi milión.  

Messi nedal gól, neprihral

Britský denník Daily Mirror ešte pred jeho premiérou v novom drese urobil prognózu, využil na to program Football Manager.

Podľa neho Messi strelí v úvodnej sezóne v 54 zápasoch 37 gólov, pripíše si aj šestnásť asistencií. Bude najlepšie hodnoteným hráčom tímu. Paríž vyhrá domácu súťaž s náskokom 27 bodov pred Lyonom a získa aj Francúzsky pohár.

A Liga majstrov? To celkový výpočet Mirroru neuviedol. Prezradil iba to, že PSG postúpi zo svojej skupiny z druhého miesta. 

Možno najlepší hráč všetkých čias v Paríži však zatiaľ nežiari. Messi odohral necelé tri zápasy, nedal gól ani na žiaden neprihral.

Najviac zaujal svojou rozladenou grimasou, keď ho tréner Pochettino v nedeľu predčasne vystriedal. Šokovaný Messi ignoroval jeho podanie rúk. 

Aj preto sa objavujú pochybnosti, že či sa Messi hodí do Saint Germain.

Hviezdne útočné trio tímu Paríž St. Germain.
Hviezdne útočné trio tímu Paríž St. Germain. (Autor: SofaScore)

Najnadanejší útok v dejinách

Francúzsky novinár Dominique Sévérac z denníka Le Parisien má na Messiho efekt jasný názor. V úvode rozhovoru pre Sportnet skonštatoval: 

„Je veľmi ťažké predstaviť si Messiho inde ako v Barcelone, ale Messi je vhodný pre každý tím, pretože dokáže všetko.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Stále nad nimi slintáme, ale s Messim je Paríž slabší, tvrdí legenda