Dvadsaťjednotka vstupuje do kvalifikácie. Na úvod má jasný cieľ

Slovenských mladíkov čakajú na úvod zápasy proti Litve a Severnému Írsku.
Slovenských mladíkov čakajú na úvod zápasy proti Litve a Severnému Írsku. (Autor: TASR)
TASR|30. aug 2021 o 12:12

NITRA. Slovenská futbalová dvadsaťjednotka sa od nedele pripravuje na úvodné dva zápasy kvalifikácie ME 2023, v ktorých si zmeria sily s Litvou (3. septembra o 17.30 h v Nitre) a Severným Írskom (7. septembra o 20.30 h v Lurgane).

Tréner Jaroslav Kentoš privítal na zraze v Nitre necelú polovicu z 23 nominovaných hráčov, v priebehu pondelka by mal byť tím kompletný, informoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

V hre je štrnásť miesteniek

Pre výber do 21 rokov sa začína nový kvalifikačný cyklus, v ktorom sa bojuje o miestenky na majstrovstvá Európy 2023 v Rumunsku a Gruzínsku.

Do bojov o EURO sa zapojí 53 mužstiev, na záverečnom turnaji sa predstaví 16 tímov. Istotu majstrovstiev Európy majú hostiteľské krajiny Rumunsko a Gruzínsko.

Postup na šampionát si vybojuje deväť víťazov skupín a najlepšie mužstvo z druhých miest.

O ďalšie štyri miestenky zabojuje zvyšných osem reprezentácií na druhých miestach, ktoré vytvoria dvojice a budú medzi sebou súperiť v baráži. Tá je na programe v septembri 2022.

Slováci túto púť začínajú dvojzápasom proti Litve a Severnému Írsku.

"Čakajú nás dva náročné zápasy, ale náročné budú počas celej kvalifikácie. Verím však tomu, že spoločne to zvládneme," povedal lodivod SR 21.

Cíti obrovskú chuť po futbale

Do výberu do 21 rokov sa po desiatich mesiacoch vrátil bývalý stopér trnavského Spartaka Ivan Mesík.

"Prežívam pozitívne pocity. Na zraz, chalanov, trénerov, jednoducho na všetkých, som sa veľmi tešil. V Nordsjaellande som toho v poslednom období veľa neodohral, ale tvrdo som trénoval a prichádzam sem s obrovskou chuťou po futbale," povedal pre futbalsfz.sk Mesík, ktorého neteší aktuálna situácia v klube.

"Som aj trošku sklamaný, že nemám takú minutáž, akú by som si predstavoval. Mal som ambíciu hrať pravidelne. Taký je však futbal, som s tým vyrovnaný. Zdravotne som tiež v poriadku, nemám žiadne šrámy, som plne pripravený na tréningy a zápasy. Počas prípravy som v Nordsjaellande tvrdo trénoval, snažil som sa robiť veci tak, ako keby som šiel do zápasu."

V septembrovom asociačnom termíne by ho potešil plný bodový zisk. Uvedomuje si však, že na dosiahnutie tejto méty budú Slováci potrebovať stopercentné výkony.

"Budú to dva náročné zápasy. Obe mužstva majú svoje silné stránky a určite aj tie slabé, ktoré nám tréneri ukážu. Súperov si dobre rozoberieme, nič nesmieme a ani nechceme podceniť. Verím, že vstup do kvalifikácie sa nám podarí a získame čo najviac bodov, ideálne šesť," doplnil Mesík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dvadsaťjednotka vstupuje do kvalifikácie. Na úvod má jasný cieľ