Dvaja víťazi Premier League i Ligy majstrov v Anglicku končia, sťahujú sa do Saudskej Arábie

Jordan Henderson.
Jordan Henderson. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. júl 2023 o 15:39

Kluby Al-Ahli a Al-Ettifaq získali ďalších hviezdnych futbalistov do svojho kádra.

BRATISLAVA. Ďalší dvaja známi futbalisti z európskych veľkoklubov majú namierené do Saudskej Arábie.

Anglický stredopoliar Jordan Henderson by mal prestúpiť z anglického FC Liverpool do klubu Al-Ettifaq a alžírsky útočník Riyad Mahrez je údajne na ceste z tímu úradujúceho víťaza anglickej Premier League i Ligy majstrov Manchestru City do Al-Ahli.

FC Liverpool sa už vraj ústne dohodol s Al-Ettifaq na prestupe 33-ročného Hendersona za 12 miliónov libier, aj keď kapitán LFC má s účastníkom Premier League platnú zmluvu ešte na dva roky.

Hendersona bude v novom pôsobisku viesť ako tréner legenda "The Reds" Steven Gerrard, v saudskoarabskej najvyššej súťaži sa môže stretnúť s niekdajšími spoluhráčmi Robertom Firminom (Al-Ahli) a Fabinhom.

John Henderson získal s FC Liverpool všetky najväčšie klubové trofeje, vrátane tej za prvenstvá v Premier League a Lige majstrov.

Zrejme doplatil aj na príchod stredopoliarov Alexisa Mac Allistera a Dominika Szoboszlaia.

Mužstvo kouča Jürgena Kloppa počas tohto leta opustili James Milner, Naby Keita aj Alex Oxlade-Chamberlain, Fabio Carvalho odišiel na hosťovanie do Lipska a Thiago Alcantara sa tiež spája s prestupom do Saudskej Arábie.

Tridsaťdvaročný Mahrez by mal prestúpiť z Manchestru City do Al-Ahli za 30 miliónov libier, v tíme z mesta Džida by sa mal stretnúť s Firminom či s bývalým brankárom londýnskeho FC Chelsea Edouardom Mendym.

Africký útočník prišiel do Manchestru v roku 2018 z konkurenčného Leicesteru City, s tímom "citizens" získal v ostatnej sezóne majstrovské treble.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Dvaja víťazi Premier League i Ligy majstrov v Anglicku končia, sťahujú sa do Saudskej Arábie