Klopp ponuku trénovať Anglicko odmietol. Záujem však prejavil ďalší nemecký tréner

Joachim Löw
Joachim Löw (Autor: TASR/AP)
TASR|18. júl 2024 o 09:37

Prechádzajúci tréner anglickej reprezentácie Gareth Southgate odstúpil z funkcie po európskom šampionáte.

LONDÝN. Futbalový tréner Joachim Löw má údajne záujem viesť anglickú reprezentáciu.

Dlhoročný kormidelník Nemecka, ktorý ho priviedol k titulu na MS 2014, je od júna 2021 bez angažmánu.

Informácie priniesla agentúra DPA a anglické médiá.

Prechádzajúci tréner "Albionu" Gareth Southgate odstúpil z funkcie po tohtoročných ME, kde jeho tím prehral vo finále so Španielskom 1:2.

Angličania síce boli vo finále druhýkrát za sebou a zároveň druhý raz v histórii, no ich tréner čelil celý turnaj masívnej kritike verejnosti za spôsob, akým vedie tím.

Výnimkou nebolo ani osemfinále so Slovenskom, kde Angličania vyrovnali na 1:1 v závere nadstaveného času. V úvode predĺženia im zariadil víťazný gól Harry Kane.

Löw bol na lavičke Nemecka takmer pätnásť rokov a okrem titulu z Brazílie sa s ním prebojoval aj do finále ME 2008 a semifinále MS 2010 i kontinentálnych šampionátov v rokoch 2012 a 2016.

Kontrakt sa rozhodol nepredĺžiť pred európskym šampionátom v roku 2021, v ktorom Nemci vypadli v osemfinále a dosiahol najhorší výsledok na tomto fóre od roku 2004.

Angličania však tradične hľadajú trénera primárne vo vlastných radoch a na užšom zozname sú tak aj Eddie Howe (Newcaslte) či Graham Potter (naposledy Chelsea).

V spojitosti s trénerským postom v anglickom tíme sa hovorilo aj o Jürgenovi Kloppovi.

Ten však podľa DPA vôbec nemá v súčasnosti záujem o angažmán. Liverpool viedol deväť rokov a na konci uplynulej sezóny avizoval pauzu od futbalu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Klopp ponuku trénovať Anglicko odmietol. Záujem však prejavil ďalší nemecký tréner