Túži po nových zážitkoch. Lingard sa vydal cestou Iniestu a opustil Anglicko

Jesse Lingard.
Jesse Lingard. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. feb 2024 o 15:51

Bývalý anglický futbalový reprezentant sa stal novou tvárou v klube FC Soul.

BRATISLAVA. Anglický futbalista Jesse Lingard sa stal novou tvárou juhokórejského tímu FC Soul pôsobiaceho v tamojšej najvyššej súťaži K-League.

Tridsaťjedenročný stredopoliar bol od júna 2023 bez zmluvy, jeho predchádzajúci zamestnávateľ anglický klub Nottingham Forest s ním totiž nepredĺžil spoluprácu.

V Soule podpísal Lingard zmluvu do roku 2025 s možnou opciou na ďalší rok.

Lingard prezradil, že si vyberal z viacerých ponúk. "Rozhodol som sa pre nový futbalový zážitok v Južnej Kórei.

Vždy som túžil po inom druhu výzvy a nových spomienkach. Myslím si, že toto miesto je na to ideálne,“ vysvetlil svoje rozhodnutie odchovanec anglického Manchestru United na Youtube, upozornil na to web BBC.com.

Jesse Lingard.
Jesse Lingard. (Autor: TASR/AP)

Bývalý reprezentant Albionu bol v predchádzajúcej sezóne najlepšie plateným hráčom anglickej Premier League, no vo farbách nováčika Nottinghamu Forest nenaplnil očakávania. V sedemnástich ligových dueloch ani raz neskóroval.

"FC Soul mal o mňa vážny záujem. Dostal som konkrétnu ponuku na papieri, pričom iné kluby ma kontaktovali prevažne ústne.

Ľudia z klubu sa zaujímali aj o môj zdravotný stav a boli ma skontrolovať priamo v Manchestri. To značilo ich eminentný záujem, ktorý ma presvedčil,“ komentoval hráč so 182 odohranými duelmi v anglickej Premier League.

V období, keď nebol Lingard viazaný zmluvou so žiadnym klubom, trénoval v Saudskej Arábii s tímom Al-Ettifaq.

"Dlhé roky som ho sledoval a uvedomujem si jeho talent. Jesse aktuálne nemá zmluvu so žiadnym klubom, tak môže trénovať kdekoľvek. Využíva naše vybavenie a s našimi hráčmi si chce udržať kondíciu.

Vie tiež, že má šancu presvedčiť nás, aby sa stal súčasťou klubu," prezradil ešte v závere septembra 2023 kormidelník saudskoarabského klubu Steven Gerrard. Do jeho tím však Jesse Lingard neprestúpil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Túži po nových zážitkoch. Lingard sa vydal cestou Iniestu a opustil Anglicko