Iniesta po piatich rokoch opúšťa japonskú ligu, v kariére však chce pokračovať

Andres Iniesta.
Andres Iniesta. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. máj 2023 o 11:13

Jeho ďalšie futbalové kroky zatiaľ nie sú známe.

KOBE. Mimoriadne skúsený španielsky futbalový stredopoliar Andrés Iniesta sa po piatich rokoch rozhodol opustiť japonský klub Vissel Kobe.

Už 39-ročný niekdajší reprezentant Španielska pôsobí v "krajine vychádzajúceho slnka" od leta 2018, do Japonska odišiel po šestnástich rokoch v katalánskom veľkoklube FC Barcelona.

Majster sveta z roku 2010, štvornásobný víťaz Ligy majstrov či deväťnásobný šampión španielskej La Ligy o zámere odísť z Visselu informoval vo štvrtok na tlačovej konferencii, na ktorej sa snažil potlačiť slzy.


"Stále chcem hrať futbal. Cítim, že na to stále mám. Táto kapitola sa uzatvára a uvidíme, aká bude ďalšia," poznamenal.

Na priamo otázku, kam by mohli smerovať jeho kroky, odpovedal: "Musím priznať, že ešte neviem." Zákulisné informácie hovoria o tom, že hrať by mohol na Strednom východe, no detaily známe nie sú.

"Po toľkých rokoch je to pre mňa emotívne. Na ihrisku aj mimo neho sa som snažil zo seba vydať maximum. Som na to veľmi hrdý," pokračoval Iniesta, ktorý údajne nedostával v Japonsku v ostatnom čase toľko priestoru na ihrisku, ako si on sám predstavoval.

Očakáva sa, že s fanúšikmi sa oficiálne rozlúči v domácom súboji Visselu naplánovanom na 1. júla. Klub z Kobe je aktuálne lídrom japonskej J-League.

Zaujímavosťou je, že v prvej polovici júna by sa v japonskom Tokiu mal konať prípravný duel, v ktorom Vissel Kobe nastúpi proti FC Barcelona.

Iniesta odchod do Japonska v lete 2018 označil za najlepšie možné rozhodnutie, počas štvrtkovej tlačovky opakovane ďakoval klubu, fanúšikom aj spoluhráčom. "Od prvého dňa som cítil, že som tu vítaný," poznamenal Španiel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Iniesta po piatich rokoch opúšťa japonskú ligu, v kariére však chce pokračovať