Messi bol tvrdohlavý a získal zlato. Slováci dostali ranu od vlastných funkcionárov

Messi (vľavo) a Ronaldinho sa stretli v semifinále OF 2008.
Messi (vľavo) a Ronaldinho sa stretli v semifinále OF 2008. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|19. júl 2024 o 07:30

Budú na OH v Paríži futbalové hviezdy?

BRATISLAVA. Nosil dlhé vlasy, až po plecia a čelenku. Na drese mal preňho netypické číslo. Pätnásť.

„Vedeli sme, že niečo podobné už nikdy nezažijeme, takže sme šťastní, že všetko išlo tak dobre,“ vyhlásil v roku 2008 Lionel Messi. Bolo to krátko po tom, čo v drese Argentíny získal zlatú medailu na olympijských hrách. 

Otázka jeho účasti na OH 2008 v Pekingu sa dokonca riešila športovým súdom, ktorý dal za pravdu jeho vtedajšiemu zamestnávateľovi. FC Barcelona hrozila, že v prípade jeho zranenia bude žiadať veľké odškodné. Nakoniec mu aj tak štart odobrila, čo Messi zužitkoval.

Stal sa aj najlepším hráčom turnaja. 

„Nikdy som neprestal veriť, že mi Barcelona umožní dostať sa na olympiádu. Ďakujem ľuďom v klube, že ma pustili a umožnili mi túto skvelú skúsenosť. Hneď teraz sa vraciam do Barcelony a odteraz budem opäť pracovať len pre klub,“ vravel vtedy Messi. A Barcelone to tisíckrát splatil. 

„Mám veľa spomienok na úžasnú skupinu, na život v olympijskej dedine, na stretnutia s ďalšími športovými hviezdami, napríklad s Kobem Bryantom. To sú momenty, ktoré si budem navždy pamätať,“ dodal Messi. V roku 2017 s odstupom času dodal:

"Olympijské zlato je to víťazstvo, ktoré si cením zo všetkých najviac, lebo je to turnaj, ktorý si zahráte možno raz za život," vravel pre denník Esquire.

Slováci sa rozhodili sami

Neriešil, že to bol turnaj s "béčkovým či céčkovým" obsadením.

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Messi bol tvrdohlavý a získal zlato. Slováci dostali ranu od vlastných funkcionárov