Piqueho firma je v problémoch. Pre podozrenie z korupcie má zmrazené bankové účty

Gerard Piqué.
Gerard Piqué. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. apr 2024 o 13:10

Spoločnosť Kosmos uviedla, že sa proti rozhodnutiu odvolá.

BARCELONA. Španielska sudkyňa v utorok nariadila zmrazenie bankového účtu spoločnosti, ktorú vedie bývalý hráč futbalového klubu FC Barcelona Gerard Piqué.

Udialo sa tak v rámci vyšetrovania podozrení z korupcie v súvislosti s usporiadaním Španielskeho superpohára v Saudskej Arábii.

Sudkyňa Delia Rodrigová na žiadosť štátnych prokurátorov nariadila zmrazenie bankového účtu spoločnosti Kosmos, ktorú založil a vedie Piqué.

Spoločnosť Kosmos uviedla, že sa proti rozhodnutiu odvolá, a zdôraznila, že ani spoločnosť, ani Piqué neboli súdom identifikovaní ako vyšetrované subjekty.

Španielska polícia začiatkom tohto mesiaca zatkla bývalého prezidenta Španielskej futbalovej federácie (RFEF) Luisa Rubialesa v rámci vyšetrovania korupcie a prania špinavých peňazí v súvislosti s aktivitami v rámci jeho mandátu.

Ďalších sedem ľudí bolo predtým zatknutých v marci, keď polícia vykonala raziu v kanceláriách federácie v Madride a v rezidencii patriacej Rubialesovi v Granade.

Rubiales v roku 2020 súhlasil s presunom Španielskeho superpohára do Saudskej Arábie výmenou za dohodu, ktorá mala údajne hodnotu 40 miliónov eur.

Piqué, ktorý v tom čase hral za FC Barcelona a nastúpil aj v rámci tohto superpohára na Blízkom východe, pomohol spečatiť túto dohodu prostredníctvom svojej spoločnosti Kosmos.

Štátni prokurátori začali vyšetrovanie tejto dohody v roku 2022 po tom, ako unikli nahrávky medzi Rubialesom a Piquém o miliónových províziách.

Piqué medzičasom ukončil hráčsku kariéru. Kosmos sa tiež podieľal na reforme tenisového Davisovho pohára a na spustení alternatívnej futbalovej súťaže King's League v Španielsku.

Rubiales odstúpil z funkcie prezidenta RFEF vlani v septembri. Spôsobil medzinárodný škandál tým, že počas odovzdávania medailí po finále vlaňajších ženských majstrovstiev sveta pobozkal španielsku reprezentantku Jennifer Hermosovú na pery bez jej súhlasu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Piqueho firma je v problémoch. Pre podozrenie z korupcie má zmrazené bankové účty