Holandsko
Holandsko
EURO 2024
21.06.2024, Skupina D
0 - 0
Francúzsko
Francúzsko

Francúzi a Holanďania si zahrajú o postup, Mbappé pravpepodobne nastúpi

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. jún 2024 o 00:00

Šláger medzi Francúzskom a Holandskom sa uskutoční v Lipsku.

LIPSKO. Zápas Francúzsko - Holandsko bude nielen šláger 2. kola základných skupín EURO 2024, ale aj súboj, ktorý môže priniesť ďalšieho postupujúceho do osemfinále.

Oba tímy naplno bodovali v úvodných zápasoch a ďalšie tri body by im dodali postupovú definitívu. Jeden z hlavných ťahákov úvodnej fázy šampionátu je na programe v piatok od 21.00 h v Red Bull aréne v Lipsku.

Francúzsko - Holandsko

Piatok, 21. júna, 21.00 h

Skupina D, 2. kolo

Red Bull aréna, Lipsko

Francúzi zvíťazili v úvodnom zápase nad Rakúskom 1:0 po vlastnom góle súpera v závere prvého polčasu. Výsledkovo potvrdili rolu favorita, no po zápase najviac rezonovalo zranenie útočníka Kyliana Mbappeho, ktorý si v závere duelu zlomil nos.

Jeho štart proti Holandsku bol nepravdepodobný a na jeho miesto pravdepodobne nastúpi Olivier Giroud, ktorý ho vystriedal proti Rakúsku.

"Máme kvalitu a talent, ale je tu veľa tímov, ktoré to tiež majú. Na najvyššej úrovni musíte mať adekvátne schopnosti a spolupracovať. V zápase proti elitným svetovým tímom je dôležitá intenzita na najvyššej úrovni," poznamenal tréner francúzskeho tímu Didier Deschamps pre uefa.com.

Holanďania odštartovali turnaj víťazstvom proti Poľsku 2:1 po tom, čo prehrávali 0:1. Ich prevahu, ktorá vyústila do viacerých gólových príležitostí, zavŕšil v 83. minúte Wout Weghorst.

"Po hodine hry to malo byť 4:1. Hrali sme veľmi dobre, ale nedokázali sme skórovať. Keby sme využili naše šance, boli by sme na tom gólovo podobne ako Nemecko, ktoré dalo päť gólov v prvom zápase. Náš výkon nebol stopercentný, ale samotný výsledok a schopnosť otočiť nepriaznivý vývoj nám zvýšili sebavedomie," konštatoval tréner holandského tímu Ronald Koeman.

Francúzi a Holanďania na seba narazili aj v kvalifikácii, oba zápasy sa skončili víťazstvom francúzskeho tímu - 4:0, 2:1.

Predpokladané zostavy

Holandsko: Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake - Reijnders, Schouten, Veerman - Simons, Depay, Gakpo

Francúzsko: Maignan - Koundé, Saliba, Upamecano, Hernandez - Griezmann, Kante, Rabiot - Dembele, Giroud, Thuram

Tabuľka skupiny D na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Francúzi a Holanďania si zahrajú o postup, Mbappé pravpepodobne nastúpi