Prvý polčas? Ťažkosti a chaos. Calzona však napokon spieval „Palmolive“

Tréner Francesco Calzona v zápase Luxembursko - Slovensko.
Tréner Francesco Calzona v zápase Luxembursko - Slovensko. (Autor: TASR / Jaroslav Novák)
Titanilla Bőd|17. okt 2023 o 07:20

Slovensku chýba posledný krok v kvalifikácii EURO 2024.

LUXEMBURG. V marci sa na jeho hlavu valila kritika. Slovensko v Trnave iba remizovalo s Luxemburskom a mnohí sa pýtali, na čo potrebovala reprezentácia talianskeho trénera.

Prešlo sedem mesiacov a práca Francesca Calzonu pri národnom tíme začína mať reálne kontúry a výsledky. Slováci sa pomaly adaptujú na nový štýl talianskeho kouča a hoci nie každý zápas vyznie úplne ideálne, v pondelok večer zvíťazilo Slovensko v Luxembursku aj po menej presvedčivom výkone.

Jediný gól stretnutia strelil striedajúci Dávid Ďuriš. Vďaka nemu sú Slováci už veľmi blízko účasti na budúcoročnom európskom šampionáte.

Tréner FRANCESCO CALZONA hodnotil zápas s vážnou tvárou, no po skončení tlačovej konferencie si dovolil už aj úsmevy.

Z Luxemburska píše reportérka Titanilla Bőd

Ako veľmi sa vám uľavilo po góle Dávida Ďuriša?

Pokiaľ sa neskončí zápas, nezvyknem sa tešiť. Bola to pekná akcia, ale ešte veľa času ostávalo do konca, takže som sa snažil koncentrovať a netešiť sa predčasne.

Podobne ako v Portugalsku, aj teraz ste zažili veľmi ťažký prvý polčas. Čo sa udialo počas prestávky v kabíne?

Odohrali sme veľmi zlý prvý polčas. Robili sme presný opak toho, čo sme si nachystali. V druhom polčase sme nejaké veci upravili, a myslím si, že ten už spĺňal kritériá.

Rátali ste aj s tým, že súper odíde kondične?

Hrali sme s veľmi ťažkým súperom. Má zaujímavý štýl hry, na ktorý ešte nie sme vyspelý, aby sme mohli hrať lepšie. Keď hovorím o raste nášho tímu, treba si uvedomiť, že je to nejaký proces, kde sa musíme stretávať aj s takýmito súpermi. V budúcnosti sa musíme lepšie adaptovať na takéto typy zápasov.

Čím si vysvetľujete slabší výkon v prvom polčase? Mohlo to byť aj únavou, keďže ste spravili v základnej zostave iba dve zmeny v porovnaní so zápasom v Portugalsku?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Prvý polčas? Ťažkosti a chaos. Calzona však napokon spieval „Palmolive“