Alexander-Arnold v drese Realu už v tejto sezóne? Po zásadnej zmene to bude možné

Trent Alexander-Arnold (vpravo) v súboji o loptu s Kaiom Havertzom.
Trent Alexander-Arnold (vpravo) v súboji o loptu s Kaiom Havertzom. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. okt 2024 o 09:42

Rada FIFA schválila dočasné pravidlá prestupového trhu.

ZÜRICH. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) schválila dočasné prestupové pravidlá, ktorých cieľom je pomôcť hráčom zmeniť pôsobisko a ísť na majstrovstvá sveta klubov v Spojených štátoch.

Tie sa uskutočnia na konci tejto sezóny 2024/2025 v júni a júli budúceho roka.

Nápad FIFA otvára dvere hráčom, ktorým vyprší zmluva 30. júna 2025, aby mohli predčasne ako voľní hráči podpísať kontrakt s niektorým z 32 tímov, ktoré sa predstavia na svetovom šampionáte klubov.

Medzi potenciálnych voľných hráčov, o ktorých by sa mohli usilovať účastníci MS klubov, patrí liverpoolske trio Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold a Virgil van Dijk, plus útočník Lille Jonathan David a kapitán Tottenhamu Son Heung-min.

Hlavne spomenutý Alexander-Arnold sa v ostatnom čase stal predmetom špekulácií, že by mohol od budúcej sezóny hrávať za španielsky Real Madrid. Vďaka týmto pravidlám by to teoreticky mohol stihnúť ešte v aktuálnom ročníku.

Rada FIFA schválila dočasné pravidlá prestupového trhu, ktoré dávajú členským federáciám možnosť otvoriť výnimočné prestupové obdobie od 1. do 10. júna.

Ak dôjde k dohode medzi klubmi, prestupové dodatky FIFA umožnia hráčom reprezentovať nový tím na dva týždne od polovice júna, pred vypršaním ich formálnej zmluvy, na turnaji, ktorý je technicky stále súčasťou aktuálnej sezóny.

FIFA myslela aj na iné prípady. Napríklad hráči, ktorým sa končia kontrakty, budú môcť podpísať dvojtýždňové predĺženie až do konca podujatia, ktoré sa koná od 15. júna do 13. júla 2025.

Medzi hviezdnych hráčov, ktorým zmluvy vypršia v júni, patria stredopoliar Manchestru City Kevin De Bruyne či spoluhráči z Bayernu Mníchov Alphonso Davies a Joshua Kimmich. Hráči nemôžu reprezentovať dva rôzne tímy počas turnaja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Alexander-Arnold v drese Realu už v tejto sezóne? Po zásadnej zmene to bude možné