Štyritisíc divákov, emócie a hustý lejak. Pačinda si rýpol i ocenil Prešovčanov

Zápas Košíc s Prešovom mal grády na ihrisku i v hľadisku.
Zápas Košíc s Prešovom mal grády na ihrisku i v hľadisku. (Autor: facebook FC Košice/Šimon Pavlišin)
Daniel Dedina|24. júl 2022 o 06:00

Tak má vyzerať futbal, vravel tréner Košíc Šoltis.

KOŠICE. Čakalo sa veľa divákov a aj ich skutočne prišlo. Druholigové východniarske derby FC Košice – 1. FC Tatran Prešov sledovalo v modernej Košickej futbalovej aréne 4 011 divákov. 

Na porovnanie, v troch doposiaľ odohraných zápasoch fortunaligového kola ich prišlo viac len na súboj Slovan Bratislava – Trenčín (5 338).

Čakalo sa obnovenie veľkej rivality – obaja súperi sa stretli po vyše šesť a pol roku – a jej základy boli skutočne položené.

Nechýbali emócie, výsledkový obrat, desať žltých kariet od pomerne úzkostlivého rozhodcu Papuču a tradičné, miestami prízemné prekáračky oboch fanklubov.

Roky hral za Košice, teraz proti

Po prvom polčase boli spokojnejší hostia z Prešova, ktorí od 43. min viedli. Loptu po Karašovom rohu vrátil pred bránu Milunovič a Baran ju zblízka doklepol siete.

Po prestávke sa karta obrátila. Košičanom stačili štyri minúty na to, aby v rozpätí od 61. do 64. min skóre otočili. Výhru 2:1 si postrážili až do konca.

VIDEO: Góly a atmosféra v zápase Košice - Prešov

„Prvý polčas sme takticky zvládli, to čo sme si povedali, sme plnili. Dali sme gól a mali aj ďalšie šance. Druhý polčas sme, bohužiaľ, nezachytili. Mám pocit, že domáci trochu zmenili systém, v strede nás prehrávali a zle sme to zachytávali,“ hodnotil stredopoliar Kamil Karaš.

Dlhoročný hráč Košíc už druhú sezónu pôsobí v Prešove. Najprv bol v Tatrane na hosťovaní, od leta je jeho kmeňovým hráčom.

Atmosféru v pre neho špecifickom stretnutí si pochvaľoval. „Fanúšikovia boli výborní, košická aj prešovskí. Tak by to malo v týchto zápasoch byť,“ tvrdil Karaš.

Ihrisko kropil intenzívny dážď. V súboji strelci gólov Pačinda a Baran, v pozadí zaplnená tribúna.
Ihrisko kropil intenzívny dážď. V súboji strelci gólov Pačinda a Baran, v pozadí zaplnená tribúna. (Autor: facebook FC Košice/Šimon Pavlišin)

Pomohli znalosti z matematiky

O vyrovnanie sa po hodine hry zaslúžil košický kapitán Erik Pačinda. Výborne si zbehol na kolmicu Jakúbeka a predviedol hokejový blafák. V druhom stretnutí novej sezóny zaznamenal druhý gól.

„Boli sme lepší na lopte, aj keď sme dostali úvodný gól. Po prestávke sme hrali na súperovej polovici, hoci pár brejkov a pološancí tam z jeho strany bolo. Išli sme za víťazstvom a sme radi, že sa nám to podarilo,“ hovoril Pačinda.

Ako košický lokálpatriot si do Prešovčanov rýpol, ale zároveň ich aj pochválil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Štyritisíc divákov, emócie a hustý lejak. Pačinda si rýpol i ocenil Prešovčanov