Strela Füllkruga mu zlomila ruku, zápas nevidel. Fanúšik Nemecka sa napriek tomu usmieval

(Autor: TASR/AP, X)
SITA|19. jún 2024 o 12:45

Kto si môže povedať, že mu Füllkrug zlomil ruku? vravel novinárom.

BRATISLAVA. Nemecký futbalový fanúšik Kai Flathmann zrejme nikdy nezabudne na úvodný zápas svojho tímu na "domácom" EURO 2024 a to napriek tomu, že ho poriadne ani nevidel.

Piatkový duel Nemcov a Škótov v Mníchove chcel sledovať z prvého radu za bránkou, kde si kúpil vstupenku za 195 eur.

Bol tam však takpovediac na dostrel hráčov na ihrisku a to sa mu stalo osudným. Na predzápasovej rozcvičke ho doslova zostrelil útočník Nemcov Niclas Füllkrug, ktorý mu "presne" mierenou strelou zlomil ruku.

Flathmanna údajne varoval kamarát, ktorý stál vedľa neho, ale už ho nestihol odtiahnuť z dosahu Füllkrugovej strely. Zdravotníci mu pripravili nosidlá a po chvíli ho previezli z Allianz Areny ho na ošetrenie do nemocnice.

"Ešte som stihol nemeckú hymnu pred zápasom, ale nemohol som pri nej stáť, lebo som bol na nosidlách. Musel som sa vzdať sna o otváracom zápase na ME.

Nevedel som, či sa mám smiať alebo plakať. Zasa na druhej strane, kto si môže povedať, že mu Füllkrug zlomil ruku?," cituje Flathmanna denník Bild aj anglický web Metro.

Šokovaný fanúšik Nemcov si napokon vyslúžil odškodné. Kontaktovali ho Nemecký futbalový zväz aj útočník Dortmundu, ktorý mu spôsobil problémy a vybavili mu lístok na druhý zápas Nemecka proti Maďarsku. A Flathmann si opäť vybral miesto za bránkou.

"Je to bláznivé, že mi darovali lístok. V stredu v Stuttgarte budem za bránkou pri tom," pochválil sa na sociálnej sieti.

Ešte dodatok k Füllkrugovi. Do zápasu proti Škótom zasiahol až v 63. min ako striedajúci hráč, ale už o 5 minút neskôr zvýšil na 4:0 pre hostiteľov.

Pri gólovej strele mu namerali rýchlosť 109,4 km/h, takže je možné si predstaviť, akou tvrdou strelou zlomil fanúšikovi ruku. Füllkrug sa Flathmannovi aj osobne ospravedlnil. A to tak, že mu venoval svoj podpísaný dres.

Tabuľka skupiny A na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Strela Füllkruga mu zlomila ruku, zápas nevidel. Fanúšik Nemecka sa napriek tomu usmieval