Slovan má ďalší problém, Šullovi takmer zlomil nohu Strelec

Michal Šulla.
Michal Šulla. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|19. aug 2021 o 11:11

Slovan vo štvrtok bojuje o skupinovú fázu Európskej ligy.

BRATISLAVA. Dominik Greif, Kenan Bajrič, Nono, Erik Daniel, Marián Chobot, Moha, Alen Ožbolt i Žan Medved. Tréner Vladimír Weiss starší začal po príchode do Slovana čistku, ktorá mu teraz môže výrazne sťažiť situáciu.

Do tímu totiž prišli zatiaľ len brankár Adrián Chovan, stopér do konkurencie Richard Križan, dvojica gruzínskych posíl Guram Kashia a Jaba Kankava a do ofenzívy Jaromír Zmrhal.

Z hosťovaní sa vrátili David Hrnčár, Dejan Dražič a Alen Mustafič, ani jeden však výrazne neprehovoril do základnej zostavy. Naopak, Dražič a Mustafič boli po polčase ligového zápasu s Michalovcami striedaní pre zlý výkon.

Weiss síce žiada posily po každom zápase, no hráči mu naďalej z tímu skôr ubúdajú. K dlhodobým maródom Lucasovi Lovatovi a Davidovi Holmanovi sa pridal pravý bek Jurij Medveděv, ktorý bol posledné tri zápasy mimo zostavy a najnovšie spôsobili Weissovi vrásky aj brankár Michal Šulla a útočníci Rafael Ratao a Ezekien Henty.

Strelec mu takmer zlomil nohu

Štart Hentyho je otázny pre zranenie z ligového zápasu, jeho kolega z ofenzívy Ratao bol trénerom suspendovaný a vylúčený z A-tímu.

Pritom sa nahlas hovorí aj o odchode mladého odchovanca Davida Strelca do talianskej Serie A.

Posledný zápas Slovana v Európe chytal Michal Šulla, v závere však vyrobil veľkú chybu, po ktorej Slovan prišiel o domáce víťazstvo nad gibraltárskym súperom. V play off Európskej ligy chytať nebude, posledné dni totiž pre zranenie netrénoval a s mužstvom necestoval.

"Musíme sa dať zdravotne dokopy. Rýchlo som striedal Ezekiela Hentyho, aby si nenatrhol sval. Michal Šulla sa v piatok na tréningu zranil, pri nešťastnom kontakte s Davidom Strelcom si takmer zlomil nohu, nešťastne ho trafil do kolena," citoval Vladimíra Weissa web Slovana.

Na súpiske Slovana pre Európsku ligu figuruje aj 21-ročný Martin Trnovský, chytať ale bude o štyri roky starší Chovan. V pozícii čakateľa je 19-ročný junior Branislav Chudík, nebol však dopísaný.

Príjemné spomienky na Grécko

Slovenský majster sa vo štvrtok večer predstaví na horúcej pôde gréckeho Olympiakosu Pireus v prvom zápase play off Európskej ligy.

Slovan v tejto fáze súťaže nastúpil pred dvomi rokmi proti gréckemu šampiónovi, v sezóne 2019/2020 dokázal prejsť do skupiny po eliminácii PAOK Solún (1:0 d, 2:3 v).

Holandský stredopoliar Joeri de Kamps bol pred dvoma rokmi v základnej zostave v oboch dueloch s PAOK:

"Samozrejme, spomienky na Grécko sú vďaka postupu cez PAOK príjemné. Mali sme to tam vtedy ťažké, no zvládli sme to. Olympiakos má silný tím s viacerými výbornými hráčmi. Aj teraz môžeme očakávať podobne náročný zápas a urobíme maximum, aby sme ho zvládli.

Čaká nás výzva, no sme pripravení ju prijať. Určite to bude náročný zápas, v strede poľa bude dôležité vyhrať čo najviac súbojov. Jedinou cestou k úspechu je hrať ako tím a makať jeden za druhého," vyhlásil pre klubový web líder stredu poľa.

Olympiakos je v klubovom rankingu UEFA na 37. mieste a pravidelne hráva skupinovú fázu Ligy majstrov. Vo svojom strede má kvalitu, známe mená sú obranca Sokratis Papastathopoulos, stredopoliar Mathieu Valbuena či český reprezentačný brankár Tomáš Vaclík.

Zápas povedú talianski rozhodcovia, ako hlavný Marco Guida. V priamom prenose ho odvysiela TV Dajto, úvodný výkop je vo štvrtok o 21.00 SELČ.

Odveta v Bratislave je na programe o týždeň vo štvrtok 26. augusta (20.45).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slovan má ďalší problém, Šullovi takmer zlomil nohu Strelec