Ekvádoru stále hrozí vylúčenie z MS, hráč mal falošný rodný list

Byron Castillo.
Byron Castillo. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. sep 2022 o 15:40

Portál Sportsmail prišiel s novým dôkazom.

QUITO. Ekvádorská futbalová reprezentácia naďalej čelí vylúčeniu z majstrovstiev sveta v Katare pre falošný rodný list Byrona Castilla.

Portál Sportsmail získal nový dôkaz o jeho priznaní počas oficiálneho vyšetrovania, ktoré zatajila Ekvádorská futbalová federácia (EFF).

Odhalenie prichádza len dva dni predtým, ako má odvolacia komisia vo štvrtok rozhodnúť o tejto záležitosti. Pravý obranca Castillo nastúpil v ôsmich stretnutiach kvalifikácie na MS.

V novom dôkaze, Sportsmail zverejňuje zvukový záznam rozhovoru, ktorý Castillo poskytol vyšetrovateľom pred štyrmi rokmi.

Uvádza v ňom, že sa narodil v roku 1995 na rozdiel od dátumu z roku 1998 uvedeného v jeho ekvádorskom rodnom liste.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vyšetruje Castilla od apríla, keď dostala oficiálnu sťažnosť od čilskej futbalovej federácie (ANFP), ktorá tvrdila, že nie je spôsobilý reprezentovať Ekvádor, pretože je kolumbijským občanom, ktorý vstúpil do Ekvádoru ako nelegálny prisťahovalec.

Hostiteľský Katar má hrať proti Ekvádoru v úvodnom zápase majstrovstiev sveta 20. novembra. V prípade vylúčenia a kontumácii všetkých ôsmich zápasov v juhoamerickej kvalifikácii sa na turnaji môže predstaviť reprezentácia Čile.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ekvádoru stále hrozí vylúčenie z MS, hráč mal falošný rodný list