Problém pre Portugalsko. Hviezda Premier League nepôjde na MS do Kataru

Diogo Jota.
Diogo Jota. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. okt 2022 o 17:30

Diogo Jota bude pauzovať pre zranenie.

LIVERPOOL. Portugalčan Diogo Jota sa nezúčastní na blížiacich sa MS vo futbale v Katare. Krídelník Liverpoolu bude pre zranenie lýtka mimo hry niekoľko mesiacov.

Dvadsaťpäťročná ofenzívna hviezda bola zranená už v lete. Od septembrového návratu na ihriská však Jota nechýbal ani v jednom zápase Liverpoolu.

Pred týždňom si pri vysokom víťazstve na pôde glasgowského Rangers (7:1) pripísal tri gólové asistencie v priebehu šiestich minút. Na ihrisko pritom nastúpil až v 73. minúte.

Všetky presné zásahy si pripísal Mohamed Salah. Vďaka jeho prihrávkam strelil egyptský kanonier najrýchlejší hetrik v dejinách Ligy majstrov.

Oveľa horšie však bude spomínať na víkendový ligový súboj proti Manchester City, hoci jeho Liverpool zvíťazil (1:0). Útočník si v závere zápasu vážne poranil lýtkové svaly a z ihriska ho museli odnášať na nosidlách.

"Nebude môcť hrať niekoľko mesiacov. Vedel to už v momente, keď ho odnášali z trávnika," povedal tréner Liverpoolu Jürgen Klopp podľa agentúry AP.

Portugalsko tak musí riešiť päť týždňov pred začiatkom svetového šampionátu v Katare vážny problém. "Je to vážne zranenie, ktoré zmarilo jeho sny o svetovom šampionáte," dodal Klopp.

Očakávalo sa, že Jota bude členom základnej zostavy Fernanda Santosa. Tréner Portugalska už predtým prišiel o krídelníka anglického Wolverhamptonu Pedra Neta, ktorého pre zranenie členka čaká operácia. Spoliehať sa však bude môcť na Cristiana Ronalda.

Portugalci na MS v Katare (20.11. - 18.12.) budú hrať v skupine H, najprv čelia 24. novembra Ghane, následne sa stretnú 28. novembra s Uruguajom a 2. decembra s Kórejskou republikou.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Problém pre Portugalsko. Hviezda Premier League nepôjde na MS do Kataru