Anglicko
Anglicko
EURO 2024
30.06.2024, Vyraďovacia fáza | Osemfinále
Veltins-Arena Gelsenkirchen
18:00
Slovensko
Slovensko

Maká na sto percent, v zostave mu pomohli spoluhráči. Strelec je rád, že sa prepracoval do základu

Dávid Strelec.
Dávid Strelec. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. jún 2024 o 13:10

Jeho najväčšia šanca prišla v druhom polčase, keď začalo husto pršať.

MAINZ. Slovenský futbalista David Strelec sa na EURO 2024 prepracoval do základnej zostavy.

Do úvodných dvoch zápasov nastúpil z lavičky, no proti Rumunom odohral 70 minút a mal aj jeden nebezpečný pokus na bránu.

Priznal, že v osemfinále je rád za Anglicko, ktoré je podľa neho prijateľnejší súper ako Španieli.

Tréner Francesco Calzona bol pred prípravným kempom v Rakúsku ohľadom Strelca kritický. Mladý hráč nebol podľa kormidelníka dostatočne profesionálny a jeho nominácia na záverečný turnaj nebola istá.

"Hralo sa mi dobre, chalani mi pomohli. Myslím, že v prvých zápasoch som celkom slušne naskakoval a aj v tréningoch makám na sto percent," povedal Strelec pre TASR.

Jeho najväčšia šanca prišla v druhom polčase, keď začalo husto pršať. Loptu trafil na hranici šestnástky pomedzi nohy obrancu Radua Dragusina, no brankára Florina Nitu neprekvapil.

"Myslel som si, že keď trafím obrancovi pomedzi nohy, už je gól. Brankár tam však zostal skúsene stáť," opísal situáciu Strelec.

V zápase mal ešte jednu príležitosť, no minul bránu. "Dôležité bolo, že sme to zvládli ako mužstvo. Mohli sme mať síce prvé miesto, ale cieľ sme splnili," zhodnotil 23-ročný útočník. Ohľadom Anglicka potvrdil slová kapitána Milana Škriniara:

"Ťažko povedať, prečo sa im nedarí, nevidím dnu. Možno chýba nejaká súhra a tímovosť, dúfam, že im to nepôjde ani s nami. Určite to však nie je ľahký súper, aj keď tento šampionát nemajú zatiaľ taký vydarený.

Je to však kolíska futbalu a majú hráčov s obrovskou kvalitou. Skúsime sa im vyrovnať. Je to určite prijateľnejší súper ako Španielsko."

VIDEO: Milan Škriniar

Slováci postúpili do vyraďovacej fázy na veľkom turnaji tretíkrát. Naposledy sa im to podarilo na ME 2016, keď v boji o štvrťfinále nestačili na Nemcov 0:3.

Na tomto turnaji si zabezpečili postup bezgólovou remízou práve proti Angličanom. Naposledy sa s nimi stretli pred takmer siedmimi rokmi. V kvalifikácii na MS 2018 vtedy prehrali vo Wembley 1:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Maká na sto percent, v zostave mu pomohli spoluhráči. Strelec je rád, že sa prepracoval do základu