Kritika Calzonu Strelcovi pomohla. Nie som typ, ktorý doma plače do vankúša, hovorí

Dávid Strelec pri strelení druhého slovenského gólu v zápase Slovensko - Azerbajdžan.
Fotogaléria (9)
Dávid Strelec pri strelení druhého slovenského gólu v zápase Slovensko - Azerbajdžan. (Autor: TASR)
SITA|9. sep 2024 o 09:35

Slovenský útočník vyzdvihol výbornú kulisu v Košiciach.

BRATISLAVA. Druhé víťazstvo a druhé s nulou na konte inkasovaných gólov.

Slovenskí reprezentanti začali svoje vystúpenie v C-divízii Ligy národov stopercentným zásahom z úvodných dvoch zápasov v Estónsku (1:0) a doma proti Azerbajdžanu (2:0).

Proti nevyspytateľnému súperovi od Kaspického mora v Košiciach zložili reparát za prehru 1:2 spred dvoch rokov z Trnavy, ktorá vtedy negatívne odštartovala pôsobenie Francesca Calzonu na lavičke slovenskej reprezentácie.

Na trávniku v Košiciach, kde sa futbalisti SR predstavili po 26 rokoch, rozhodli o triumfe domáceho tímu presné zásahy Ondreja Dudu a Dávida Strelca z tretej desaťminútovky prvého polčasu.

Duda sa presadil z bieleho bodu na pokutový kop, Strelec dosiahol gól z hry strelou po nábehu do poloodkrytej bránky súpera. Vyťažil zo skvelej práce Dávida Hancka.

Po výbornom prvom polčase v podaní slovenského tímu sa po prestávke osmelili i hostia, no defenzíva Slovákov si s niekoľkými nebezpečnými situáciami poradila.

V jedenástom vzájomnom dueli proti Azerbajdžanu dosiahlo Slovensko deviate víťazstvo.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Azerbajdžan v Lige národov (C-divízia, skupina 1)

"Myslím si, že vo fantastickej kulise sme hrali dobre. Mali sme motiváciu pred toľkými ľuďmi, ktorí nás po 26 rokoch v Košiciach hnali dopredu.

Pri góle som Hanckovi posunul loptu na kraj, pokračoval som do šestnástky, on na mňa počkal a už som ju potom iba zasunul do odkrytej bránky. Skvelá jeho robota," skonštatoval Dávid Strelec pre STVR.

VIDEO: Gól Dávida Strelca

Na adresu trénera Calzonu a jeho predchádzajúcej kritiky na jeho osobu Strelec dodal:

"Nie som typ, ktorý po kritike doma plače do vankúša. Určite som si niečo vzal z jeho slov a pomohlo mi to. Táto sezóna sa ešte len začala a začala sa výborne.

Urobím všetko preto, aby sme v dobrých výkonoch pokračovali aj na klubovej úrovni v Slovane Bratislave aj v Lige majstrov."

V druhom nedeľňajšom súboji 1. skupiny C-divízie Švédi zdolali Estóncov (3:0) a vďaka skóre 6:1 sa usadili na čele pred Slovákmi.

V októbri odohrajú Calzonovi zverenci ďalšie dve stretnutia v LN 2024. Najprv 11. októbra nastúpia v Bratislave proti Švédom a o tri dni neskôr sa predstavia v azerbajdžanskom Baku. V novembri čaká na Slovákov duel vo Švédsku a doma proti Estóncom.

"Máme šesť bodov z prvých dvoch zápasov a to sme chceli. Herne to ešte nebolo podľa predstáv, ale body máme a treba sa pripraviť na ďalšie zápasy," uviedol Juraj Kucka, ktorý sa po drobnom zranení kolena vrátil do zostavy reprezentačného tímu.

Víťaz "slovenskej" skupiny si zaistí priamy postup do B-divízie, tím zo 4. priečky zostúpi do D-divízie alebo absolvuje baráž.

Šancu postúpiť nahor získa aj druhý tím, ktorý nastúpi v play-off proti jednému z tretích výberov v skupinách B-divízie.

Tabuľka skupiny 1 v C-divízii Ligy národov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kritika Calzonu Strelcovi pomohla. Nie som typ, ktorý doma plače do vankúša, hovorí