Strelec je už zdravý a pripravený pomôcť. Sústreďujeme sa na cieľ, vraví

David Strelec v drese Slovenska.
David Strelec v drese Slovenska. (Autor: TASR)
SITA|21. sep 2022 o 16:04

Dávid Strelec má na konte už aj 12 stretnutí v drese seniorskej reprezentácie.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Dávid Strelec mal v ostatných týždňoch zdravotné problémy.

Ale už je v poriadku a tréner Jaroslav Kentoš ho povolal do národného tímu do 21 rokov na barážový dvojzápas proti Ukrajine o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy (23.9. o 18.00 h v Žiline a 27.9. o 17.30 h v poľskom Bielsko-Biala).

Útočník talianskeho klubu Spezia Calcio zo Serie A chce pomôcť reprezentačnej dvadsaťjednotke k prvej účasti na kontinentálnom šampionáte od roku 2017.

"Dvojzápas s Ukrajinou je aj pre slovenský futbal veľmi dôležitý, keďže na šampionáty v tejto vekovej kategórii nepostupujeme každé dva roky.

Ideme zabojovať o miestenku, aby sme sa dostali medzi najlepšie tímy Európy," uviedol 21-ročný rodák z Nových Zámkov pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Okrem neho sa v baráži predstaví aj ďalší člen seniorskej reprezentácie Tomáš Suslov. "Očakávajú sa od nás dobré výkony. Sme na to pripravení a dúfam, že pomôžeme mužstvu," pokračoval Strelec.

Ten je už zdravotne v poriadku a verí, že sa Slovákom podarí vybojovať si tretiu účasť na ME hráčov do 21 rokov. "Bol som zranený, ale už osem dní som so Speziou trénoval. Som na sto percent pripravený.

Robíme všetko pre to, aby sa nám podarilo dostať sa na šampionát. Sústreďujeme sa na svoju prácu a náš cieľ, ktorým je postup," povedal trojnásobný majster Slovenska a dvojnásobný víťaz Slovenského pohára s ŠK Slovan Bratislava.

Pozná aj recept na Ukrajincov: "Sú silní v práci s loptou a často hrajú cez stred, čo by sme mohli využiť a ísť do protiútokov."

Autor piatich gólov v desiatich dueloch v drese slovenskej dvadsaťjednotky nemá v Spezii ideálnu pozíciu. "Jar nebola jednoduchá. Chcel som hrať, ale cítil som, že tréner mal už vybraných svojich jedenásť hráčov. Cítil som sa až bezmocný.

Teraz naskakujem do zápasov, bojujem o svoje miesto na ihrisku. Som rád, že mám možnosť ukázať trénerovi, čo chcem hrať," dodal Strelec, ktorý v zápase 2. kola Serie A 2022/2023 absolvoval ako striedajúci hráč viac než 20 minút proti Interu Miláno s Milanom Škriniarom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Strelec je už zdravý a pripravený pomôcť. Sústreďujeme sa na cieľ, vraví