Hancko zažil sklamanie z neuskutočneného prestupu, už sa koncentruje na Ligu majstrov

Dávid Hancko.
Dávid Hancko. (Autor: Feyenoord - Instagram)
SITA|2. sep 2024 o 17:05

Meno univerzálneho obrancu z Feyenoordu Rotterdam sa spájalo s odchodom do španielskeho Atlética Madrid.

BRATISLAVA. Ak mal niekto zo slovenských futbalových reprezentantov po vydarených majstrovstvách Európy v Nemecku zmeniť dres, tak to bol v prvom rade Dávid Hancko.

Meno univerzálneho obrancu z Feyenoordu Rotterdam sa spájalo s odchodom do španielskeho Atlética Madrid, nakoniec však táto odvážna vízia zostala nenaplnená a 26-ročný rodák z Prievidze zostal v tíme šampióna holandskej Eredivisie zo sezóny 2022/2023.

"Bolo to intenzívne a stresovo náročné obdobie," povedal Hancko o prestupových rozhovoroch na linke Feyenoord - Atlético na fejsbúkovom profile Šport v RTVS a ďalej pokračoval:

"Kluby sa nakoniec nedohodli, zostal som pod kontraktom vo Feyenoorde, ktorý si ma veľmi cení. Určité párdňové sklamanie tam bolo. Dúfal som, že by som sa mohol pozrieť do najvyšších sfér futbalu. Teraz sa snažím prepnúť hlavu.

Čakajú nás neskutočné výzvy v Lige majstrov. Podľa koeficientu máme vo Feyeonoorde najťažší žreb zo všetkých 36 mužstiev hlavnej fázy. V náročných zápasoch chcem ukázať, že na to mám a priniesť pre klub čo najviac bodov a víťazstiev."

Bývalý hráč MŠK Žilina, AC Fiorentina a Sparta Praha už predtým pre holandskú televíziu RTV Rijnmond povedal, že "počas ostatných dvoch sezón som podával dobré výkony, preto by som si to rád vyskúšal aj v niektorej z najlepších líg."

O služby hráča schopného hrať na poste stopéra i ľavého obrancu sa okrem Atlética Madrid zaujímali aj anglické veľkokluby FC Liverpool a Manchester United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eredivisie»Hancko zažil sklamanie z neuskutočneného prestupu, už sa koncentruje na Ligu majstrov