Nová posila Slovana z Ukrajiny? Prichádza z klubu, ktorý nedávno zbankrotoval

Danylo Ignatenko.
Danylo Ignatenko. (Autor: Instagram - danyaignatenkoo97)
Sportnet|3. sep 2024 o 14:55

Slovan má čoskoro oznámiť prvú posilu v deň uzávierky súpisiek pre Ligu majstrov.

BRATISLAVA. Novou posilou ŠK Slovan Bratislava by sa mal stať Danylo Ignatenko.

Informuje o tom renomovaný ukrajinský futbalový novinár Igor Burbas na sieti Telegram.

Dvadsaťsedemročný a 190 centimetrov vysoký stredopoliar by mal podpísať zmluvu so slovenským majstrom do konca sezóny 2026/2027.

Ignatenko si naposledy obliekal dres francúzskeho Girondins Bordeaux. V predošlej sezóne nastúpil do tridsiatich ligových duelov v druhej najvyššej francúzskej súťaži. Predtým si pripísal aj jedenásť štartov v Ligue 1.

Klub však vyhlásil koncom júla tohto roka bankrot a stratil štatút profesionálneho klubu. Šesťnásobný majster krajiny sa topil v dlhoch a musel zavrieť aj svoju mládežnícku akadémiu.

Ignatenko sa tak stal voľným hráčom. V minulosti obliekal aj dres Mariupolu či Ferencvárosu. V kariére odohral dohromady šesť zápasov za reprezentáciu Ukrajiny.

Ignatenkova agentúra ProStar so sídlom v Londýne zastupuje množstvo ukrajinských futbalistov vrátane hviezd národného mužstva Mychajla Mudryka či Georgija Sudakova.

Slovan v utorok pravdepodobne predstaví aj viacero posíl. Prestupová uzávierka je síce na Slovensku až 6. septembra (štvrtok), no súpiska pre Ligu majstrov musí byť hotová do konca 3. septembra (utorok).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nová posila Slovana z Ukrajiny? Prichádza z klubu, ktorý nedávno zbankrotoval