Obaja dosiahli svoje. Španielsky obranca stretol na EURO bývalú učiteľku nemčiny

Dani Carvajal.
Dani Carvajal. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. júl 2024 o 15:50

Dani Carvajal v sezóne 2012/2013 pôsobil v nemeckom Leverkusene, z ktorého sa potom vrátil do Realu Madrid.

BRATISLAVA. Obranca španielskej reprezentácie Dani Carvajal patrí dlhodobo k oporám Realu Madrid, no v začiatkoch kariéry zažil epizódnu skúsenosť s nemeckým futbalom v Bayeri Leverkusen.

A práve v Nemecku, kde je súčasťou reprezentácie Španielska na EURO 2024, stretol počas turnaja viacero známych tvárí z minulosti.

Carvajal dokonca natrafil na bývalú učiteľku nemčiny, ktorú mu pridelil klub z Leverkusenu v sezóne 2012/2013, keď hrával za "farmaceutov".

"Veľmi nám chýbal,“ povedala o Carvajalovi podľa webu Španielskej futbalovej federácie (RFEF) Kamila Benschopová, ktorá medzičasom presedlala k novinárskej práci.

"Niekedy si spomeniem, ako veľmi túžil hrať za Real Madrid a španielsky národný tím, zatiaľ čo ja som chcela byť reportérkou a robiť s ním rozhovory. Dnes sme obaja dosiahli svoje ciele a som z toho veľmi šťastná,“ doplnila.

Carvajal priznal, že nemčinu trochu zabudol. Nezaváhal však pred kamerami MagentaTV, kde Benschopová momentálne pracuje ako popredná reportérka, povedať niekoľko viet po nemecky.

Carvajal sa so španielskym mužstvom prebojoval už do semifinále kontinentálneho šampionátu. Španieli vo štvrťfinále vyradili domácich Nemcov, zdolali ich 2:1 po predĺžení.

Bolo to aj zásluhou Carvajala, ktorý však v tomto zápase dostal červenú kartu a nezahrá si v utorňajšom semifinále proti Francúzom.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Obaja dosiahli svoje. Španielsky obranca stretol na EURO bývalú učiteľku nemčiny