VIDEO: Ronaldo zaujal ako Čögley. Urobil gesto, ktoré mnohí nečakali

Cristiano Ronaldo v drese Al-Nassr FC.
Cristiano Ronaldo v drese Al-Nassr FC. (Autor: AlNassr FC/ twitter)
Ivan Mriška|27. nov 2023 o 20:45

Športovým gestom sa blysol v zápase ázijskej Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Keď v marci 2021 obranca FC ViOn Zlaté Moravce Peter Čögley odmietol proti Seredi kopať pokutový kop, vyvolalo to ohlas.

Hlavný rozhodca Martin Dohál vtedy ukázal na biely bod, no Čögley prišiel za ním a priznal sa, že všetko bolo inak.

„Mám dcéru, snažím sa ju vychovávať, aby bola v živote čestná a spravodlivá. Keď chcem, aby taká naozaj bola, musím jej byť príkladom,“ vravel vtedy.

Podobné gesto spravil teraz aj hviezdny Cristiano Ronaldo. Po páde v šestnástke okamžite išiel za rozhodcom, ukazoval prstom a vravel: Žiadna penalta!

V zápase ázijskej Ligy majstrov sa proti iránskemu klubu Persepolis priznal, že nebol faulovaný. Bizarná situácia sa udiala hneď v úvode stretnutia.

VIDEO: Cristiano Ronaldo odmietol pokutový kop, v čase od 0:56 min

Portugalčan v službách Al Nassru Riyadh si za gesto fair play vyslúžil od fanúšikov a súperov potlesk. "Cristiano Ronaldo predviedol neuveriteľný športový moment v zápase Ligy majstrov AFC," píše sportbible.com

Situáciou sa zaoberal systém VAR, ktorý penaltu po intervencii Ronalda odvolal.

Známy britský web píše o tom, že podľa mnohých fanúšikov bol Ronaldo posledný hráč na planéte, ktorý by takéto gesto urobil. Množstvo ľudí preto vraj šokoval.

Zápas sa napokon skončil 0:0, no napriek tomu mohol tím okolo päťnásobného držiteľa Zlatej lopty oslavovať víťazstvo v skupine a postup do ďalšej fázy.

Domáci udržali bezgólový stav aj napriek tomu, že hrali od 17. minúty bez vylúčeného obrancu Aliho Lajamiho. Predtým vyhral všetky štyri stretnutia.

Ázijská Liga majstrov - skupina E

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»VIDEO: Ronaldo zaujal ako Čögley. Urobil gesto, ktoré mnohí nečakali