Real Madrid zabojuje o prvý titul od roku 2018, už teraz je rekordérom

Futbalisti Realu Madrid.
Futbalisti Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. feb 2023 o 11:28

Madridský klub sa po víťazstve nad Al Ahly predstaví vo finále MS klubov.

RABAT. Španielsky futbalový majster a úradujúci víťaz Ligy majstrov Real Madrid sa stal druhým finalistom tohtoročných majstrovstiev sveta klubov v severoafrickom Maroku, v stredajšom zápase semifinále v Rabate zdolal egyptský klub Al Ahly 4:1.

V sobotňajšom finále zabojuje o svoj prvý titul na podujatí od roku 2018 proti Al-Hilalu zo Saudskej Arábie.

Vinícius Júnior, Federico Valverde, Rodrygo a Sergio Arribas skórovali v stredajšom semifinále z hráčov "bieleho baletu", jediný gól Al Ahly strelil Ali Maaloul.

Viníciusov otvárací presný zásah zo 42. minúty bol jeho päťdesiaty v 202. stretnutí v drese Realu, Arribas sa strelecky presadil premiérovo v A-mužstve.

"Poľavili sme a trochu sme tým utrpeli, ale napokon sme doviedli zápas do víťazného konca.

Do finále ideme s veľkou motiváciou," uviedol tréner Realu Carlo Ancelotti, ktorý nemal k dispozícii útočníkov Karima Benzemu a Edena Hazarda, obrancov Édera Militaa, Ferlanda Mendyho a Lucasa Vázqueza ani brankára Thibauta Courtoisa. Benzema, Militao a Curtios by už mali hrať vo finále.

Real Madrid má na konte rekordných sedem prvenstiev na MS klubov. Prvé tri zaznamenal v rokoch 1960, 1998 a 2002 ešte v Interkontinentálnom pohári, čo bol predchodca MS klubov.

Ďalší pridal v roku v 2014 na turnaji v Maroku a v rokoch 2016 až 2018 triumfoval trikrát za sebou.

Pre Európu sa pokúsi získať štrnásty titul z tohto podujatia a okrúhly desiaty bez prerušenia. Z klubov mimo Európy naposledy uspel brazílsky Corinthians v roku 2012 v Japonsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Real Madrid zabojuje o prvý titul od roku 2018, už teraz je rekordérom